Foto: Publicitātes foto
Vēsajā un mitrajā laikā, kas tik ļoti raksturīgs Latvijas ziemai, daudzus no mums piemeklē iesnas, klepus, sāpes kaklā, nogurums, paaugstināta ķermeņa temperatūra un nereti arī citas nepatīkamas izjūtas. Tie ir izplatītākie saaukstēšanās simptomi, kurus laicīgi pamanot, iespējams saglabāt labu pašsajūtu. Kā to paveikt, lasi portāla "Delfi" un "Olainfarm" kopīgajā tematiskajā nedēļā "Saaukstēšanās".

Pieaugušie ar saaukstēšanās simptomiem visbiežāk cīnās vienu līdz divas reizes gadā, savukārt bērni - no 5 līdz pat 10 reizēm gadā. Zīdaiņiem pat vienkāršas iesnas var radīt nopietnu vispārējās pašsajūtas un ķermeņa stāvokļa pasliktināšanos.

Tāpēc "Saaukstēšanās" tematiskās nedēļas laikā noskaidrosim, kā izvairīties no vīrusiem un kā ārstēt saaukstēšanās simptomus, kā arī iepazīsimies svarīgāko informāciju par gripu.

Tāpat šīs tematiskās nedēļas laikā (18.-24.02) aicināsim uzdot sev interesējošos jautājumus par saaukstēšanos un gripu ārstam un piedalīties konkursā ar iespēju laimēt balvas imunitātes stiprināšanai.

Visdažādākos jautājumus par tēmu "Saaukstēšanās" - sūtiet uz adresi sieviete@delfi.lv ar norādi "saaukstēšanās".

Uzzini svarīgāko par saaukstēšanos un gripu un parūpējies par savu un ģimenes veselību savlaicīgi!

Padomus Jums sniedz Gripofleks. Latvijā ražots kombinēts pretsāpju un pretdrudža līdzeklis ar patīkamu apelsīnu garšu. Nesatur cukuru. Ātrai gripas, saaukstēšanās un augšējo elpceļu iekaisuma simptomu mazināšanai, ieskaitot galvassāpes, sāpes ķermenī, drudzi, deguna un tā blakusdobumu aizsprostojumu, iesnas un šķaudīšanu.

Ārstēšana jāsāk pēc iespējas ātrāk, parādoties pirmajiem slimības simptomiem. Paciņas saturu šķīdina glāzē karsta ūdens un dzer siltu. Pieaugušajiem un pusaudžiem pēc 15 g.v. lietot pa vienai paciņai trīs reizes dienā, intervālam starp preparāta ieņemšanas reizēm jābūt ne mazākam par 4 stundām. Pacientiem ar nieru mazspēju - ne mazākam par 8 stundām. Maksimāla dienas deva - 3 paciņas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!