Foto: PantherMedia/Scanpix
Zināms, ka sievietes skaistumam visvairāk kaitē dažādi nelāgi ieradumi, kā arī pārmērīga uzturēšanās saulē. Bet, kā izrādās, pievilcīgas ādas mirdzumam un sejas tonusam var kaitēt arī pavisam ikdienišķas darbības, informē izdevums "Gulfnews". Turpinājumā piecas no tām.

Gulēšana


Foto: Shutterstock
Neraugoties uz miega būtisko nozīmi, veselīga organisma funkcionēšanā, kā arī pievilcīga izskata uzturēšanā, gulēšana var izraisīt arī ādas novecošanas procesus.

Tā iemesls ir nevis pats gulēšanas process, bet gan spilvendrāna, kuras audums, berzējoties pret seju, veicina mitruma iztvaikošanu no ādas, to sausinot un tādējādi paātrinot tās novecošanu.

Lai no tā izvairītos, speciālisti iesaka izvēlēties zīda spilvendrānas, jo zīds satur aminoskābes, kas ir viens no galvenajiem ādas mitrinātājiem. 

Kosmētikas līdzekļu uzklāšana ar pirkstiem


Foto: AFP/Scanpix
Sievietes ikdienā lieto vidēji divpadsmit sejas kopšanas līdzekļu, kas. Tā vietā, lai uzlabotu sejas izskatu, šādi tam var tikai kaitēt.

Tā iemesls ir kosmētikas līdzekļu uzklāšana ar pirkstiem un uz rokām esošās baktērijas. Tādējādi mikrobi nonāk uz sejas ādas, izraisot infekcijas un izsitumus.

Šai sakarā speciālisti iesaka lietot rokas dezinficējošu līdzekli pirms grima uzklāšanas, kā arī izmantot grima otas.

Ūdens dzeršana


Foto: Shutterstock
Protams, ūdens uzlabo ādas stāvokli un organisma kopējo veselību, tomēr pats dzeršanas process, izmantojot salmiņu vai dzerot no pudeles, kaitē ādai.

Speciālisti informē, ka tādējādi ap muti veidojas grumbas, līdzīgi kā smēķējot, tādēļ ieteicams dzert tikai no glāzes.

Runāšana pa telefonu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mūsdienu steidzīgajā ritmā ievērojamu laiku pavadām, runājot pa mobilo telefonu. Tā rezultātā tiek kaitēts ādai, kas atrodas zonās, kur telefons pieskaras ķermenim, jo uz tā virsmas atrodas miljoniem baktēriju. 
Tādējādi mikrobi nokļūst ādā, veicinot iekaisumu veidošanos, kā arī pūtīšu un piņņu parādīšanos.


Lai no tā izvairītos, ieteicams regulāri dezinficēt telefona virsmu, kā arī izvērtēt vietas, kur to glabājam.

Dušas un vannas baudīšana


Foto: PantherMedia/Scanpix
Neraugoties uz ķermeņa higiēnas nozīmīgumu kopta un pievilcīga izskata uzturēšanā, izvēloties ķermeņa kopšanas līdzekļus, varam nodarīt lielāku kaitējumu nekā labumu.

Lielākajā daļā šampūnu un kondicionieru ir atrodama ķīmiska viela - nātrija laurisulfāts, kas kaitē matu un ādas stāvoklim, kā arī negatīvi ietekmē veselību.

Tā rezultātā var samazināties matu augšanas temps, kā arī nātrija laurisulfāts veicina matu izkrišanu. Lai no tā izvairītos, speciālisti iesaka lietot organisko kosmētiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!