Foto: PantherMedia/Scanpix
Izsitumi dažādās sejas vietās ir signāls par organisma norisēm, kā arī iespējamām veselības problēmām. Šai sakarā izdevums "Cosmopolitan" skaidro izsitumu nozīmi noteiktās sejas zonās, kā arī sniedz padomus, kā tos novērst.

Piere

Izsitumi uz pieres nereti rodas matu dēļ, kuros esošie kopšanas un veidošanas līdzekļi nonāk uz ādas kopā ar sviedriem un aizturētiem netīrumiem, to kairinot. Tomēr pūtīšu cēlonis var būt arī nepiemērota diēta.

Speciālisti skaidro, ka pumpas pieres zonā var izpausties kā sekas sarkanās gaļas, piesātināto tauku, olbaltumvielu, kā arī alkohola pārmērīgai lietošanai uzturā. Lai no tā izvairītos, ieteicams veikt organisma attīrīšanas kūri, kā arī aizstāt gaļu un treknus produktus ar svaigiem dārzeņiem, zāļu tējām un ūdeni.

Vaigi

Vaigi ir viena no jutīgākajām sejas zonām, un izsitumu likvidēšana šai sejas daļā ir samērā grūta. Pumpas uz tiem rodas no pārmērīgas gaļas, cukura un piena lietošanas, ko ieteicams aizstāt ar augļiem un dārzeņiem, kā arī dažādiem zaļumiem, bet cukura vietā speciālisti iesaka lietot dabiskos saldinātājus vai izvairīties no cukura lietošanas vispār.

Žokļa līnija

Izsitumi šai zonā nav izteikti redzami, tomēr tie var radīt diskomforta sajūtu. Kā uzskata speciālisti, pumpas žokļa daļā visbiežāk rodas no nepareiza uztura, kā arī zarnu darbības traucējumiem, ko izraisa subproduktu lietošana uzturā, tā piesārņojot zarnas.

Šai sakarā ieteicams izvairīties no mikroviļņu krāsnī sildāmu un jau gatavu ēdienu, kā arī produktu, kuru sastāvā ir neskaitāmas pārtikas piedevas, lietošanas uzturā.

Zods

Izsitumi uz zoda rodas hormonālo svārstību dēļ, un visbiežāk tie sievietēm novērojami menstruāciju, kā arī ovulācijas laikā.

Ar tiem visbiežāk nav iespējams cīnīties, mainot savu ēdienkarti, tomēr izsitumus iespējams likvidēt, konsultējoties ar savu ginekologu par piemērotu medikamentu lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!