Jautājums: Man ir 38 gadi, kopš jaunības esmu cīnījusies ar pumpām uz sejas. Kā teica māsa – ‘nespaidi pumpas, pēc tam būs nesmuka seja’, bet kas gan viņu klausījās. Tagad, paskatoties spogulī, redzu, ka seja nav smuka, tur kur bija tās pumpas, tagad ir palikušas pēdas no tam pumpām, vispār seja raiba. Ko man tagad iesākt? Esmu dzirdējusi par plastisko operāciju, bet tā ir sāpīga procedūra, jo sāpju slieksnis man ir augsts. Kā es varētu uzlabot savu sejas adu?

Atbild skaistuma klīnikas 4. Dimensija kosmētiķe Ilze Actiņa:

Atbilde: Neredzot klienta ādas stāvokli, ir grūti pateikt, kura no rētu likvidēšanas metodēm ir vispiemērotākā, tāpēc ieteiktu apmeklēt dermatologu un veikt ādas diagnostiku.

Pēc aprakstītā varētu spriest, ka piemērotas ir lāzera procedūras kombinācijā ar AHA pīlingu. Šobrīd ir pieejami dažādi lāzeri, bet šobrīd jaunākais zinātniskais sasniegums ir frakcionētās gaismas lāzeri (Fraxel), ko uzskata par vienu no efektīvākajiem un saudzīgākajiem ādas atjaunošanas paņēmieniem. Jaunā tehnoloģija būtiski atšķiras no visām pārējām, jo lāzera iedarbības dziļumu un jaudu var mainīt atkarībā no ādas tipa un problēmas rakstura. FRAXEL ir pēdējo gadu jaunākais sasniegums, pasaules līmenis, tas radīts modernam strādājošam cilvēkam, kuram svarīgi ātri atgūt labu izskatu un atgriezties darbā. Latvijā tas pieejams skaistuma klīnikā 4. Dimensija.

Veicot neablatīvo lāzerslīpēšanu, FRAXEL lāzera stars, netraumējot ādas virskārtu, nonāk ādas dziļākajos slāņos un likvidē tikai bojātos audus, ap tiem esošie veselie audi palīdz ādai vecos aizvietot ar jauniem. Savukārt, ablatīvās lāzerslīpēšanas laikā lāzera gaisma simtiem tievu kūlīšu veidā nokļūst gan ādas virskārtā, gan dziļākos slāņos. Tiek iznīcinātas bojātās ādas šūnas, bet netiek skarti veselie audi.

Atšķirībā no citiem klasiskajiem ablatīvajiem lāzeriem, frakcionēto iedarbība ir punktveida, līdz ar to atkopšanās laiks pēc terapijas ir daudz īsāks, turklāt tiek likvidētas rētas šūnu līmenī. Nelielās brūcītes dažu dienu laikā sadzīst, āda sāk atjaunoties un ražot jaunu kolagēnu, kas turpinās vēl sešus mēnešus pēc procedūras. Ādas atjaunošanai nepieciešamas aptuveni 3 līdz 5 procedūras. Minimālais intervāls starp procedūrām ir 2 - 4 nedēļas un cena sākot no 220 latiem.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!