Foto: RIA Novosti/Scanpix
Veselīga dzīvesveida ievērošana nereti var būt visai apgrūtinoša, prasot ne tikai stipru gribasspēku, bet arī laiku un pūles. Tomēr ir pāris noderīgu un arī patīkamu paņēmienu, kas ieguldījumu savā veselībā ļaus sniegt arī pašiem slinkākajiem no mums. Turpinājumā portāla "Realbuzz" apkopotie padomi.

Iekļauj savā ikdienā vismaz pāris vingrojumu


Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairums no mums uzskata, ka no sportiskām aktivitātēm jēga ir tikai tad, ja sporta zālē pavadām vismaz vairākas stundas. Patiesībā smagie treniņi nav nepieciešami, jo pētījumos atklāts, ka minimāla, bet regulāra fiziska slodze ir krietni efektīvāka par neregulārām un kampaņveida aktivitātēm. Sava ķermeņa labklājību ievērojami uzlabosi, vien lifta vietā izvēloties kāpnes un attālumus starp autobusa pieturām noejot kājām, raksta "Realbuzz".

Gatavo brīvdienās


Foto: PantherMedia/Scanpix
Mēs visi zinām, ka svaigu un mājās gatavotu ēdienu sastāvā ir krietni vairāk uzturvielu un tie ir vērtīgāki mūsu organismam, tomēr vien retais sevī radīs gribasspēku, lai pēc garas darba dienas stātos pie plīts.

Lai tomēr izvairītos no saldētu un jau gatavu produktu lietošanas uzturā, izmanto brīvdienas, lai pagatavotu ēdienu tik lielā daudzumā, ka tā pietiks arī pārējām nedēļas dienām, un vienkārši noglabā to ledusskapī, iesaka "Realbuzz". 

Vingro, skatoties TV


Foto: PantherMedia/Scanpix
Televizors un dīvāns ir drošākā kombinācija lieko kilogramu iegūšanai. Lai to nepieļautu, veic vēderpreses, roku un kāju muskulatūras vingrojumus savas iecienītās pārraides reklāmas pauzēs vai arī izmanto brīvo brīdi ašam skrējienam lejup un augšup pa kāpnēm! Šādi kustoties, dienā iespējams sadedzināt pat papildu 350 kaloriju, uzsver resurss "Realbuzz".

Risini krustvārdu mīklas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja nespēj sevī rast enerģiju fiziskām aktivitātēm, izkustini vismaz savas smadzenes! Rūpes par savu garīgo veselību ir tikpat svarīgās kā fiziskās kultūras ievērošana, un, kā pierādīts pētījums, regulāra savu smadzeņu piepūlēšana ir drošākais veids, kā sevi pasargāt no Alcheimera slimības vecumdienās.

Guli! Un daudz


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pietiekams miegs ir ne tikai patīkama greznība, kam labprāt ļaujamies brīvdienās, bet arī paildzina mūžu, uzlabo atmiņu un palīdz cīnīties pret stresu. Vidēji nepieciešams gulēt vismaz astoņas stundas diennaktī, savukārt mazāks miega ilgums, piemēram, vien piecas stundas veicina liekā svara veidošanos un palielina sirds slimību veidošanās risku, brīdina "Realbuzz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!