Foto: Publicitātes foto
Mēļo, ka gada īsākajā naktī notiekot visbrīnumainākās lietas. Viena no tām ir papardes zieda atrašana. Kā zināms, brīnumu meklējumi vislabāk vedas, apvienojot spēkus ar uzticamu sabiedroto. Atrast labāko partneri ir pamatīgs uzdevums. Tāpēc piedāvājam portāla "Cracked" apkopotos faktus par iemesliem, kas ietekmē potenciālā partnera izvēli, mums to pat neapzinoties.



Saldās bailes


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā atklāts pētījumos, pretējā dzimuma pārstāvji tiek atzīti par pievilcīgākiem, cilvēkam izjūtot bailes. Tā iemesls ir sirds darbības paātrināšanās, kas smadzenēm baiļu sajūtu maldīgi liek noturēt par uzbudinājumu, kā arī cilvēka pašsaglabāšanās instinkts, meklējot sabiedroto.

Neparastais novērojums atklāts kādā eksperimentā, kura dalībnieki - vīrieši tika sadalīti divās grupās, vienai no tām nostājoties uz šķietami nedroša virvju tilta, savukārt otrai - uz drošas koka būves. Pēc tam pie eksperimenta dalībniekiem devās tā vadītāja - sieviete, aicinot vīriešus aizpildīt anketas ar atvērta tipa jautājumiem.Pētījuma rezultātā tika secināts, ka krietni divdomīgākās un slēptiem seksuāliem ziņojumiem bagātākas bija to vīriešu atbildes, kuri atradās uz virvju tilta. Tāpat pirmās grupas dalībnmieki labprā izmantoja iespēju eksperimenta vadītājai vairākas reizes piezvanīt, lai noskaidrotu pēkšņi radušos jautājumus pēc pētījuma noslēgšanās, informē "Cracked".

Sarkanā kaisle


Foto: stock.xchng

Kādā pētījumā, kurā vīrieši tika aicināti novērtēt attēlos redzamas sievietes pievilcību, pārliecinoši augstākais vērtējums tika piešķirts attēlam, kurā sieviete bija tērpusies sarkanā kleitā, neraugoties uz faktu, ka vairākās fotogrāfijās bija redzama viena un tā pati modele vien ar digitāli mainītu kleitas krāsu.

Tā rezultātā secināts, ka sarkana krāsa stiprā dzimuma pārstāvjus burtiski pievelk, un zinātnieki šo tendenci skaidro ar evolūcijas teoriju. Fenomens īpaši novērots dzīvnieku pasaulē, kurā mātīšu intīmās daļas vai pēcpuses auglīgā perioda laikā kļūsrt vēl košākas un izteiksmīgākas, tā signalizējot tēviņiem par gatavību pāroties.

Tiesa, sarkana krāsa vīriešu apģērbā ir tīkama arī sievietēm, jo zemapziņā tiek saistīta ar agresiju un spēku, kas kopš cilvēces pirmsākumiem ir viens no nozīmīgākajiem faktoriem partnera izvēlē, vēstī "Cracked".

Labā labā puse, sliktā kreisā puse?


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kā izrādās, attieksme pret jauniepazītu personu veidojas, ietekmējoties no pozīcijas, kādā tā stāv, savukārt pieskārieni noteiktai ķermeņa pusei var būt apzināto simpātiju pirmais ierosinātājs.

Tā iemesls ir smadzeņu kompleksā uzbūve  - kreisā smadzeņu puslode ir saistīta ar verbālo informāciju, kā arī pozitīvām emocijām, savukārt labā koncentrējas uz neverbālo informāciju un atbild par negatīvo emociju rašanos. Būtiski, ka informācija, kas tiek uztverta, dzirdot ar kreiso ausi, tiek apstrādāta smadzeņu labajā puslodē, skaidro resurss "Cracked".

Tā rezultātā, veicot atbilstošus pētījumus, konstatēts, ka krietni labvēlīgāka attieksme kontaktējoties ar nepazīstamu personu, cilvēkam rodas tad, ja viņš tiek uzrunāts no labās puses, sarunas gaitā saņemot arī neuzbāzīgus pieskārienus neirālām ķermeņa daļām, piemēram, delnas virspusei.

Veselīgie skūpsti


Foto: AFP/Scanpix

Cilvēka organisma imūnsistēmu veido hromosomas. Jo līdzīgākas šīs hromosomas ir pāra starpā, jo mazāk spēcīga būs iespējamās atvases imūnsistēma.

Tieši šis faktors vīrieša zemapziņā ir būtiskākais, nosakot to, cik pievilcīga šķitīs iepazītā sieviete, un jau pirmā skūpsta laikā, apmainoties siekalām, organisms nekavējoties konstatē partnera imūnsistēmas atbilstību - jo tā ir atšķirīgāka, jo simpātiskāks šķiet cilvēks, vēstī "Cracked".

Veiksmīgās un neveiksmīgās dienas


Foto: RIA Novosti/Scanpix

Potenciālo attiecību rezultēšanos ilglaicīgā savienībā vai to iespējamo izgāšanos, kā izrādās, nosaka mēneša diena, informē "Cracked".

Ik mēnesi sievietes organisms nobriest bērna ieņemšanai, un ovulācijas rezultātā piebriest krūtis, paaugstinās balss, un āda kļūst mirdzošāka. Kombinācijā ar organisma izdalītajiem feromoniem, minētie simptomi kalpo par pretējā dzimuma pārstāvju pievilināšanas ieročiem.

Tādējādi pētījumos atklāts, ka sievietes ovulācijas laikā saņem krietni lielāku pretējā dzimuma pārstāvju uzmanību, kā arī izjūt lielāku mīlestību, greizsirdību un pieķeršanos no saviem partneriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!