Foto: Shutterstock
Grumbas un krunciņas ir nenovēršama sastāvdaļa sievietes dzīvē, ko pilnībā novērst nav iespējams, tomēr to veidošanos var aizkavēt, ievērojot veselīgu dzīvesveidu un rūpējoties par savu ādu. Tāpat ieteicams izvairīties no paradumiem, kas kaitē tās elastībai un ko apkopojis portāls "Women's Health".

Smēķēšana

Smēķēšana ir elastīgas un gludas ādas lielākais kaitnieks. Ja nevēlies priekšlaikus novecot, kā arī iedzīvoties neestētiskās krunciņās ap muti, atmet smēķēšanu pēc iespējas ātrāk. Ja nu tam tomēr nepietiek gribasspēka, parūpējies vismaz par papildus C vitamīna uzņemšanu, kas ļaus cīnīties ar brīvajiem radikāļiem!

Tu esi tas, ko tu ēd

Mūžvecais teiciens ir tieši attiecināms uz uztura korelāciju ar ādas izskatu. Atceries, ka pārmērīgs cukura un miltu izstrādājumu patēriņš ādai liks izskatīties vecākai. Tā iemesls ir cukurā esošo molekulu "uzbrukšana" ādā esošajiem proteīniem, kā rezultātā tā zaudē dabisko kolagēnu, kļūst mīksta un sausa.

Arī tās pāris glāzes vīna…

Alkohols rada šķidruma trūkumu organismā, kas atsaucas arī uz ādu. Tā rezultātā vairojas grumbas, āda kļūst sausāka un zaudē svaigumu. Tāpat alkohols mazina vitamīna A daudzumu organismā, kas ir vitāli nepieciešams jaunu šūnu radīšanā.

Košļājamās gumijas lietošana

Kā izrādās, košļājamā gumija nevis trenē sejas muskulatūru, bet veicina krunku veidošanos uz apakšžokļa, kā arī ap muti.

Sejas knibināšana

Plucinot pumpas un sausuma pleķīšus, kas atrodami uz sejas, āda tiek kairināta un staipīta, kā rezultātā rodas labvēlīgāka vide grumbiņu veidošanās procesam.

Sejas vaibstīšana krāsojoties

Kā uzsver grima eksperti, kosmētika uz sejas jāklāj tā, kā to redzēs apkārtējie, kas nozīmē iztikšanu bez mutes pavēršanas un uzacu nostiepšanas, krāsojot skropstas un lūpas.

Tāpat nav ieteicams nostiept plakstiņu, uzklājot laineri, kā arī izvairies no pārāk stipras ādas beršanas, noņemot kosmētiku vai slaukot seju ar dvieli.

Gulēšana

Ja tev ir tendence gulēt uz sejas, investē satīna spilvendrānā, kas radīs mazāku berzi sejas ādai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!