Iepazinusies ar pētījumu par to, kā dienas gaitā mainās cilvēka seja, britu žurnāliste Anna Pērsglova nolēma veikt līdzīgu eksperimentu, kā galveno pētāmo objektu izvēloties pati sevi, vēsta izdevums "The Daily Mail".

Pulksten 7:00

No rīta, kā atzīst 49 gadus vecā Anna, viņa mēdz izskatīties visai krunkaina un piepampusi. Viņas četrus gadus vecā meitiņa to dēvē par seju ar ielocēm, bet Anna zina, ka vēlāk var izskatīties vēl sliktāk. Pētījumā, kuru iedzīvina Anna, teikts, ka pusčetros dienā mēs izskatāmies vissliktāk, vēl jo vairāk, ja tā ir trešdiena. (Annas foto sesija notika tieši trešdienā).

Ar ironisku skatījumu apveltītā žurnāliste savu "rīta seju" vērtē kā policijas meklētas noziedznieces attēlu, lai gan patiesībā izskats skaidri parāda, ka vajadzīga vēl stunda vai divas netraucēta miega.

Pulksten 10:15

Anna, kura strādā mājās par ārštata žurnālisti, ir nogādājusi abus bērnus skolā un devusies ikrīta skrējienā - arī tas esot ierakstīts viņas sejā.

Pagājušajā gadā Anna sāka trenēties, lai piedalītos pusmaratonā, bet šogad vēlas sasniegt pietiekami labu fizisko formu, lai noskrietu maratonu, tāpēc bez regulāriem treniņiem neiztikt.

Kā Annai atklājusi kāda draudzene, stila un skaistuma ziņu redaktore, skriešana nāk par labu ķermenim, bet ne sejai. Sievietēm ar viņas sejas krāsu, kas ir rožaina atpūtas brīdī, bet kļūst koši sārta fiziskas slodzes laikā, vajadzētu izvairīties no lielām fiziskām slodzēm un temperatūras pārmaiņām.

Skatoties uz savu attēlu pēc treniņa, Anna komentē, ka samazinājies sejas pietūkums, toties rievas ap muti kļuvušas izteiktākas.

Pulksten 11:15

Anna beidzot uzkrāsojusies, noslēpjot trauksmainā rīta un treniņa pēdas sejā.

Tonālais krēms palīdzējis uzlabot sejas krāsu, bet arī padarījis redzamākas grumbas pierē virs uzacīm. Anna brīnās, kā šajā attēlā varēja uzrasties dubultzods, jo agri no rīta uzņemtajā foto tāda vēl nebija!

Pulksten 12:30

Anna jūt, ka tuvojas ap pusčetriem pareģotā skaistuma katastrofa. Viņa vērtē savu attēlu kā izmocītu un pelēku, lai gan vēl nav pat pusdienas laiks. Šādas sekas bijušas kopš iepriekšējā foto uzņemšanas paveiktajiem mājas darbiem un skrējienam uz tuvāko pārtikas veikalu.

Sieviete ietur lenču, paralēli šķirojot zeķes bez pāra un vācot kopā jaunākās meitas baleta stundas piederumus. Viņa konstatē, ka lūpu krāsa un tonālais krēms vairs nav manāmi, bet acu kontūra un skropstu tuša - izsmērējusies.

Visu rītu cīnījusies pret vēlmi iedzert stipru kafiju, Anna beidzot padodas, lai gan dusmojas uz sevi, jo bija nolēmusi no kafijas atteikties, jo kofeīns viņai liekot izskatīties kā Tutanhamonam bez maskas.

Pulksten 15:30

Nu ir sasniegts solītais vissliktākā izskata brīdis, kas īpaši izteikts esot tieši trešdienās. Pēc Annas vārdiem, viņas seja izskatās taukaina un plankumaina, bet grims pazudis bez pēdām. Toties atkal parādījušies maisiņi zem acīm. Jā, viņa piekrīt speciālistu secinājumiem.

Atkal sevi liek manīt izsalkums, bet dienas galvenā maltīte vēl ir tālu, tāpēc Anna panašķojas ar šokolādes cepumiem - sākumā grib apēst vienu, prātā samierinās ar diviem, bet apēd trīs.

Vainas izjūta un cukura pieplūdums asinīs liek sevi manīt - piere un deguns kļūst spīdīgi, bet vecuma grumbas padziļinās.

Anna ķeras pie pēcpusdienas darbiem - jaunākā bērna izņemšanas no skolas un nogādāšanas uz nodarbībām. No rīta uzklātais grims ir senas atmiņas.

Pulksten 19:00

Anna un mazā Patija ir atgriezušās no baleta nodarbības - lai gan viņas seja izskatās mazāk taukaina nekā iepriekšējā foto, mati ir sajaukti un seja kļuvusi bāla.

Tomēr tuvojas dienas beigas un iecerētā tikšanās ar draudzenēm. Bērni ir paēduši un gatavojas doties pie miera, bet Anna ar ilgošanos skatās uz vīna pudelī ledusskapī. Tomēr viņa nolemj ilgām nepadoties, labi zinot, ka baltvīns nenāks par labu ne sejas ādai, ne maratona plāniem.

Anna sāk posties vakariņām, kad bērniem uznāk lielā kāre uzdot visdažādākos jautājumus - noraidīt mazos nav iespējams, un Anna noliek malā kosmētikas maciņu.

Pulksten 20:00

Anna ir uzkrāsojusies un, kā pati atzīst, atkal izskatās kā cilvēks, lai gan mazliet noguris cilvēks. Izmēģinājusi koši sarkanu lūpukrāsu, viņa to atkal noslauka - "trešdienas sejai" tā izskatās par spilgtu.

Pēkšņi durvīs parādās mazā Patija un kritiski apskata mammu: "Mamm, tava seja nu ir bez ielocēm, bet mati gan ir bumbuļaini!"

Anna nolemj to uztvert kā komplimentu un ieskatās spogulī - lai gan tonālais krēms izcēlis smieklu krunciņas, tas, kā šķiet sievietei, piešķīris sejai arī zināmu siltumu un svaigumu.

Pulksten 23:00

Dažas glāzes vīna un vēlāk notiesāta arī pica. Anna pārrodas mājās pavisam sagurusi - viņa piespiež sevi notīrīt kosmētiku un iztīrīt zobus, pirms ieveļas gultā.

Bez kosmētikas viņas seja izskatās sagurusi un novecojusi - ap acīm ir zaļgani loki un virs kreisās acs, šķiet, ir parādījusies grumba, kuras no rīta vēl nebija. Dubultzods arī kļuvis manāmāks.

Gultā Anna pārdomā pavadīto dienu un dažādās pārmaiņas, kas notikušas ar viņas seju, un secina, ka tai, šķiet, ir pašai sava, neatkarīga dzīve, kuru var pamanīt, tikai rūpīgāk sevi pavērojot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!