Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai zaudētu liekos kilogramus, nepietiek tikai ar veselīga uztura ievērošanu un regulārām fiziskām aktivitātēm. Liela loma svara zaudēšanā ir vielmaiņai, kas nodrošina efektīvu kaloriju degšanu arī organisma miera stāvoklī. Šai sakarā piedāvājam piecus womanitely.com apkopotus ieteikumus, kā paātrināt vielmaiņu jau dienas pirmajās minūtēs.

Sāc savu dienu ar fiziskām aktivitātēm

Uzsākot dienu ar izkustēšanos, tiks iedarbināta vielmaiņa, kas ļaus dienas laikā sadedzināt vairāk kaloriju, kā arī paradums nedaudz pasportot drīz pēc pamošanās iedvesmos tevi veselīgam dzīvesveidam arī pārējās dienas garumā.

Bez tam – ja pēc mošanās turpinām vārtīties pa gultu un slinkot vai pusaizmiguši dodamies uz darbu, organisms pieprasīs enerģiju vienkāršākajā tās uzņemšanas veidā – ar saldumiem un treknām uzkodām, kas mundrumu sniegs tikai uz īsu brīdi.

Nodarbojies ar intervāla treniņiem

Augstas intensitātes treniņi, kuros vienu vingrojumu veic piecas minūtes, pēc tam atpūšoties un vingrojumu atkal atkārtojot, ne tikai sadedzina vairāk kaloriju un rada mazāku nogurumu, bet arī efektīvi paātrina vielmaiņas procesus.

Ēd ābolus

Āboli satur pektīnu – vielu, kas teicami paātrina vielmaiņu. Speciālisti iesaka ābolus ēst pirms treniņa – tie sniegs vairāk enerģijas un mazinās izsalkuma sajūtu vēlāk.

Neaizmirsti padzerties

Lai atbrīvotu organismu no toksīniem, attīrītu aknas un veicinātu vielmaiņu, ik rītu izdzer glāzi ūdens tukšā dūšā. Tāpat regulāri padzeries dienas gaitā.

Staipies un elpo

Tiklīdz esi ieradusies darbā, dziļi ieelpo un izelpo, kā arī izstaipi muskuļus. Tāpat laiku pa laikam izapļo plecus un pamasē sprandu. Tas mazinās stresu, liks sadegt pāris kalorijām un likumsakarīgi uzlabos tavu pašsajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!