Foto: PantherMedia/Scanpix
Mūsu sejās var būt "rakstītas" ne tikai patiesās emocijas un sajūtas, bet arī veselības stāvokļa nianses. Saskaņā ar ķīniešu medicīnu, seja precīzi vēstī par organisma iespējamām saslimšanām, un dažādu slimību simptomus, kas atspoguļojas sejā, ārstēšanā fiksē arī tradicionālā medicīna. Šai sakarā piedāvājam realbuzz.com apkopoto informāciju, ko par mūsu veselību vēsta seja.

Piere un zona starp uzacīm


Foto: PantherMedia/Scanpix
Kā informē dažādas medicīniskas publikācijas, piere ir cieši saistīta ar mūsu gremošanas sistēmu, savukārt vieta starp uzacīm - ar aknām. Tādējādi izsitumi šajās zonās var būt pārēšanās un pārmērīgas alkohola lietošanas, kā arī neveselīgu ēšanas paradumu sekas.

Ja pumpas šai zonā metas bieži, pievērs uzmanību savam uzturam, kā arī tam, vai ikdienā uzņem pietiekami daudz ūdens.

Vaigi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Izsitumi uz vaigiem var būt gan nepiemērotas kosmētikas un ādas kopšanas paradumu sekas, gan simptomi elpceļu saslimšanām. Iekaisuši vaigi var liecināt par elpceļu iekaisumiem, astmu, pārmērīu smēķēšanu un dažādām alerģijām. Bieži vien izsitumu vietā konstatēti arī paplašināti asinsvadi un plīsuši kapilāri, teic eksperti.

Zods un žokļa līnija


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja izsitumi koncentrējas zoda un žokļa līnijas apvidū, organismā, iespējams, valda hormonālais disbalanss. Jāpiebilst, ka izsitumi šai zonā bieži vien parādās sievietēm, tuvojoties menstruācijām un mainoties hormonālajam līmenim organismā, tomēr regulāra izsitumu rašanās noteikti nav uzskatāma par normu, teic eksperti.

Acis un plakstiņi


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja zem acīm regulāri ir maisiņi, iespējams sirgsti ar aknu problēmām vai arī organismā ir pārlieku daudz toksīnu, un trūkst ūdens. Lai to novērstu, atsakies no alkohola, dzer daudz šķidruma un samazini kofeīna, cukura un sāls patēriņu ikdienā. Jāpiebilst, ka maisiņi un tumši loki var būt arī anēmijas un vitamīna B12, kā arī dzelzs trūkuma pazīme.

Mēle


Foto: PantherMedia/Scanpix
Ķīniešu medicīnā mēle tiek vērtēta kā organisma karte, un tās novērtēšana ietverta arī tradicionālajā medicīnā. Koši sārta mēle, kas it kā tiek dedzināta un kņudināta, var brīdināt par anēmiju, savukārt zilgana mēles nokrāsa liecina par skābekļa trūkumu visā organismā, bet bāli dzeltena - par mutes dobuma saslimšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!