Foto: PantherMedia/Scanpix
Vasarā nedēļas nogales paskrien ātri – tikšanās ar draugiem, koncertu un festivālu apmeklēšana, izbraucieni pie dabas, draugu kāzas... Visticamāk, šajos pasākumos atkāpjamies no ierastās veselīgās ēdienkartes un atļaujamies našķus, no kuriem ikdienā atteiktos. Portāls "Women's Health" skaidro, kādas sekas tas atstāj uz mūsu slaidās līnijas ieturēšanu.

Pētījumos atklāts, ka našķi nedēļas nogalēs patiesībā veicina veselīga dzīvesveida ievērošanu, jo pēc kārtējām gardajām vakariņām pie ikdienas treniņu un veselīga uztura režīma atgriežamies ar divkāršu sparu.

Bez tam – ikdienā bieži vien ēdam, ievērojot noteiktu rutīnu un neieklausoties savā ķermenī.

Savukārt, esot ārpus ierastās vides un attiecīgi – bez līdzi paņemto pusdienu kārbiņas – domājam, ko un kad ēst, vairāk sekojot līdzi savai ēdienkartei, kā arī izjūtām.

Tādējādi, iespējams, atvaļinājuma laikā, braucot pie radiem, pusdienas nemaz negribam un to vietā varam iztikt vien ar kādu augli.

Turklāt brīvajās dienās bieži vien dodamies garās pastaigās, īpaši, ja esam devušies ceļojumā uz ārzemēm – tādējādi fiziskā slodze pilnīgi noteikti sadedzina grēcīgi gardo brokastu kruasānu vai pusdienās apēsto gabaliņu kūkas, rezumē speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!