Foto: Shutterstock
Šī gada jūlijs ir īpašs mēnesis. Īpašs ar to, ka piedzīvosim nevis, kā parasti, vienu, bet divus pilnmēnešus, kas norisināsies 2. un 31. jūlija mēneša datumos. Tā ir diezgan reta dabas parādība, kas notiek tikai aptuveni reizi divos līdz trīs gados, un šādos gadījumos pilnmēness, kas notiek viena mēneša ietvaros, tiek dēvēts par "zilo Mēnesi".

Šī iemesla dēļ šī gada jūlijā arī būs par vienu atslodzes dienu vairāk. Tomēr jāatceras, ka karstākajā vasaras mēnesī kopumā ir ļoti svarīgi ne tikai lietot uzturā svaigus un veselīgus produktus, bet arī regulāri ievērot atslodzes dienas, tā uzturot ķermeni tonusā. Tāpat īpaši jāpiedomā pie tā, kā aizsargāt savu ādu un matus no tiešas saules staru iedarbības.

Jāpiebilst, ka šī gada jūlijā intensīvu sauļošanos labāk ieplānot laikā līdz 16. jūlijam. Mēnesim dilstot, pastāv mazāka iespēja apdegt, kā arī iedegums veidosies vienmērīgāks.

Arī visām organismu attīrošām procedūrām, ātrai svara zaudēšanai, pīlingiem un vaksācijām piemērotāks ir laika posms no 2. līdz 16. jūlijam.

Pēc 16. jūlija Mēness sāks pieņemties spēkā un arī mūsu organisms būs uzņēmīgāks un jutīgāks pret visu, ko tam piedāvāsim. Šai sakarā mēneša otrā puse ir labvēlīga visam, kas organismu nostiprina un spēcina: barojošas, nostiprinošas, atjaunojošas matu, sejas un ķermeņa maskas; augļiem, ogām un dārzeņiem bagāts uzturs, svaigs gaiss, fiziskās aktivitātes un ūdens procedūras. Viss ies labumā un piepildīs ķermeni ar enerģiju un dzīvesprieku.

Lūk, atslodzes dienu grafiks jūlijam, kā arī gardas veselīgu desertu receptes, ar ko sevi palutināt, nekaitējot figūrai!

Atspirdzinošais zemeņu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kas gan būtu vasara bez saldējuma! Kamēr vēl zemeņu laiks rit pilnā sparā, pagatavo šo zemeņu, jogurta saldējumu uz kociņa, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī mazākos kārumniekus.

Lasīt vairāk

Gardā zemeņu un piena želeja

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Želejas ir ideāli saldie gardumi vasaras sezonai – noturētas ledusskapī tās ne tikai patīkami atvēsina, bet ir viegls deserts, kas neradīs pārēšanās sajūtu. Bet, ja to baudi kādā vēsākā dienas laikā, pagatavo siltu vaniļas vai blendētu zemeņu mērci, un tā būs vēl gardāka.

Lasīt vairāk

Trīs garšīgi veidi kā saldināt ēdienu, neizmantojot cukuru

Foto: Shutterstock
Cukurs nav visveselīgākais produkts pasaulē, un no tā cenšas izvairīties ne tikai cukurslimnieki. Tēju un kafiju var dzert bez cukura, bet nelielu saldumiņu laiskā brīvdienā tomēr kādreiz gribas apēst gan. Turklāt cukuru izmanto ne tikai saldumiem, bet to pievieno dažādām marinādēm un mērcēm. Cukuru nomainot ar dabīgiem produktiem, var gatavot veselībai draudzīgāk. Kuri ir trīs visveselīgākie cukura dabīgie aizvietotāji? Uz šo jautājumu atbild portāls
www.purewow.com
.

Viegls upeņu un olu putu mākoņu deserts

Foto: Shutterstock
Īsts brīvdienu deserts. Izmanto saldētas vai svaigas ogas un sajauc ar saderīgu liķieri, piemēram, saldētas upenes ar upeņu liķieri (
cassis
). Pa virsu liec putotus olu baltumus un cep cepeškrāsnī grila režīmā, līdz olu mākoņi kļuvuši viegli brūni.

Lasīt vairāk

Aveņu un banānu smūtijs (vai sorbets)

"Mana iecienītākā smūtija/sorbeta recepte sastāv tikai no četrām sastāvdaļām un ir pagatavojama piecu minūšu laikā, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi," recepti iesaka bloga "Kikasvirtuve.lv" autore Kristīne Strazdiņa.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!