Foto: Shutterstock

Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad uzturā krietni biežāk lietojam dažādus smūtijus un kokteiļus, kā arī bez pūlēm uzņemam dienā nepieciešamo šķidruma daudzumu, dzerot vien tīru ūdeni. Šai sakarā piedāvājam desmit gardu sastāvdaļu, ko apkopojis žurnāls "Elle", un veselīgas receptes, kas atsvaidzinās ierastos vasaras dzērienus, padarot tos arī figūrai draudzīgākus.

Greipfrūts

Greipfrūti satur vitamīnus, antioksidantus un šķiedrvielas, gardajam auglim teicami attīrot organismu no sārņiem un nodrošinot ilgstošu sāta sajūtu, kā arī paātrinot vielmaiņu un mazinot apetīti. Sagriez augli šķēlītēs vai dzer svaigi spiestu greipfrūtu sulu, tā nodrošinot organismu ar tam nepieciešamajām vielām un paātrinot arī lieko kilogramu zušanu.

Foto: Shutterstock

Mandeļu piens

Ja vēlies zaudēt svaru, organismam krietni vērtīgāks būs mandeļu piens, salīdzinot to ar parasto govs pienu. Glāzē mandeļu piena ir aptuveni 30 kaloriju, un tas nesatur cukuru, laktozi, glutēnu un citas organismam nevajadzīgas vielas. Turklāt mandeļu piena krēmīgā struktūra to padara par teicamu kokteiļu sastāvdaļu, dzērienam nekaitējot figūrai.

Foto: Shutterstock

Stēvija

Stēvija ir ieteicamākā cukura alternatīva, ko vari pievienot ne tikai pārtikas produktiem, gatavojot desertus, bet arī ierastajai tējai, kafijai, kokteiļiem un smūtijiem. Iegādājoties šo dabīgo cukura aizvietotāju, pievērs uzmanību, lai tam nebūtu pievienotas liekas papildvielas, kas mazinātu stēvijas vērtību.

Foto: Shutterstock

Ābolu etiķis

Lai padarītu garšīgāku ierasto ūdens glāzi, pievieno tai nedaudz stēvijas, ingvera, citrona un ābolu etiķa. Tas normalizē cukura līmeni asinīs un veicina taukaudu šķelšanos un izvadīšanu no organisma.

Foto: Shutterstock

Citrons

Vienā citronā ir tikai grams cukura, tomēr aromātiskais citrusauglis teicami atsvaidzina gan ūdeni, gan tēju, dzērieniem iegūstot bagātīgāku garšu. Ja vēlies baudīt limonādi, vari pat to pagatavot pati, izmantojot cukuru, stēviju un ūdeni.

Foto: Shutterstock

Kefīrs

Kefīrs satur ne tikai lielu daudzumu olbaltumvielu, bet arī uzlabo gremošanas procesu darbību un nodrošina sāta sajūtu. Papildini to ar svaigām ogām vai nelielu daudzumu stēvijas un baudi kefīru kā našķi pēc maltītes vai arī izmanto to kā bāzi gardu smūtiju pagatavošanā.

Foto: Shutterstock

Laims

Gluži tāpat kā citroni, arī laimi satur vien nelielu daudzumu cukura, tomēr tajos ir bagātīga C vitamīna deva un organismam tik vērtīgās šķiedrvielas. Pievieno augli dzērieniem, pagatavojot veselīgus bezalkoholiskos mohito vai arī laima sulu izmanto smūtijos.

Foto: Shutterstock

Arbūzs

Aptuveni 200 grami arbūza satur vien 45 kalorijas, tāpēc šo augli, kas, turklāt, veicinās arī organisma attīrīšanos tā urīndzenošās iedarbības dēļ, pievieno gan kokteiļiem un smūtijiem, gan baudi svaigā veidā. Jāpiebilst, ka arbūzu vērtīgās īpašības padara tos arī par efektīvu līdzekli, kā novērst ļaundabīgu audzēju attīstīšanos un sirds un asinsvadu saslimšanas.

Foto: Shutterstock

Kivi

Gardais kivi auglis satur vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus, kas stabilizē organisma hormonālo līmeni, normalizē holesterīna līmeni un veicina vispārēju organisma atjaunošanos. Gardais auglis lieliski papildinās gan smūtijus, gan vasarīgus kokteiļus un biezeņus vai arī glāzi ūdens, kurai vari vienkārši pievienot šķēlītēs sagrieztu kivi.

Foto: Shutterstock

Karstais laiks klāt! 13 aromātiski dzērieni slāpju remdēšanai

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!