Foto: Shutterstock
Daudzas sievietes nemaz nezina, ka kuru katru ķīmisko vai augļskābju pīlingu vasarā nedrīkst veikt, jo dziļas iedarbības pīlingi kairina ādas slāni, kurā veidojas melanīns, un tad, saskarē ar sauli, uz ādas mēdz izveidoties pigmenti. Diemžēl kosmetologi par šo faktu ne vienmēr brīdina, un tad var nākties sadzīvot ar pigmentiem līdz rudenim, kad varēs veikt jaunu pīlinga procedūru kursu, lai noņemtu ādas virsslāni.

Pirms tiek veikts ķīmiskais vai augļskābju pīlings, noteikti jāpavaicā kosmetologam, kāds ir pīlingam izmantotā sastāva pH līmenis un skābes procentuālā koncentrācija. Ja kosmetologs uz šo jautājumu nevar atbildēt, veicot pīlingu, pastāv risks iedzīvoties ādas pigmentācijā, norāda skaistumkopšanas studijas "Baltic Beauty Prof" kosmetoloģe Irina Kalniņa-Dobrovoļska.

Vasarai piemērots ir pīlings, kura ķīmiskā sastāva pH līmenis ir ne zemāks par trīs, savukārt izmantotās skābes koncentrācija – ne augstāka par 30 procentiem.

Foto: Shutterstock

Piemēram, vasarā ieteicams ir salicilskābes pīlings. Šim pīlingam piemīt antiseptiska iedarbība, tādēļ to drīkst un pat iesaka veikt cilvēkiem, kuriem ir ādas slimības – akne, kuperoza āda vai ādas rozācija. Ar šo pīlingu var uzlabot ādas stāvokli, kā arī tas ļoti labi samazina poras un attīra ādu no melnajiem punktiņiem (komedoniem). Jāņem gan vērā, ka arī salicilskābes pīlings mēdz būt ar atšķirīgu pH līmeni un skābes koncentrāciju. Vasarā – saulainā laikā – droši var veikt salicilskābes pīlingu, kura pH līmenis nav zemāks par trīs, savukārt izmantotās skābes koncentrācija – apmēram divi procenti. Šāds pīlings mīkstinās tikai atmirušo virsējo ādas raga slāni, tādēļ nepastāv risks, ka pēc pīlinga, saskarē ar sauli, varētu veidoties ādas pigmentācija.

"Ir jāsaprot, ka ādas slimības – akne, tāpat arī kuperoze un rozācija, ir saistītas ar organisma iekšējo stāvokli, ļoti bieži tās izraisa toksīni un organismā dzīvojošās baktērijas. Tāpēc, ja cilvēks vēlas ādas problēmas novērst, jāievēro noteikts uzturs, lai organismā izmainītu vidi, kurā dzīvo un barojas ādā esošās baktērijas," uzsver kosmetoloģe.

Vēl vasarai piemērots ir mandeļu pīlings, jo tas mīkstina un mitrina ādu, kā arī veicina tajā reģenerācijas – atjaunošanās procesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!