Foto: Shutterstock
Uzsākot ievērot diētu un apmeklēt trenažieru zāli, visticamāk, biji entuziasma un apņēmības spārnota. Bet ko darīt, ja sākotnēji svars kritās, savukārt šobrīd tas spītīgi stāv uz vietas, nemainoties arī muskuļu reljefam un pamazām zūdot motivācijai turpināt iesākto? Iemeslus, kāpēc treniņi nesniedz cerētos rezultātus, skaidro "Women's Health" aptaujātie eksperti.

Tu dari vienu un to pašu

Ir lieliski, ja esi atradusi sporta veidu vai treniņu nodarbību, kas tevi patiesi aizrauj. Tomēr, ja ilgstoši nodarbosies ar vienu un to pašu, kādā brīdī tavs organisms sāks stagnēt, attiecīgi nemainoties ne svaram, ne vizuālajam ķermeņa izskatam. Izvairies no tā, laiku pa laikam uzsākot ko pilnīgi jaunu!

Tu sevi pietiekami neizaicini

Arvien vairāk pētījumu liecina, ka tieši treniņa intensitāte, nevis ilgums ir noteicošais aspekts rezultātu uzlabošanā. Lai pilnveidotu sevi, laiku pa laikam izvēlies augstas intensitātes kardio nodarbības ierastā lēnā skrējiena vietā, kā arī pamaini svaru smagumu spēka vingrojumos.

Tu uzņem vairāk kaloriju nekā domā

Ja vēlies zaudēt svaru, tev jāievēro kaloriju deficīts. Nepārvērtē savu treniņu slodzi, maldīgi uzskatot, ka esi sadedzinājusi krietni vairāk kaloriju nekā patiesībā, kā arī uzmani porciju daudzumu un produktu kaloritāti.

Tu esi pārgurusi un nervoza

Uzturs un fiziskās aktivitātes ir tikai daļa no labas fiziskās formas iegūšanas. Rūpējies arī par pietiekamu miegu un centies pēc iespējas vairāk izvairīties no stresa, sniedzot organismam nepieciešamo atpūtu.

Laikā, kad netrenējies, pārāk daudz sēdi

Neskaitāmos pētījumos apliecināts, ka sēdošs dzīvesveids ir kaitīgāks par smēķēšanu un pārmērīgu alkohola lietošanu. Centies pēc iespējas vairāk laika pavadīt, ejot vai vismaz stāvot, arī brīžos, kad neesi sporta zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!