Foto: Shutterstock

Dažkārt pa rokai esošais papīra dvielis ir lielisks palīgs dažādu traipu tīrīšanā, taču ne vienmēr tas ir ieteicamākais, tāpēc ir noderīgi iepazīties ar portāla goodhousekeeping.com ieteiktajiem padomiem, kur papīra salvetes ir liekas.

Briļļu pulēšana

Lai arī cik parocīgi reizēm šķistu briļļu tīrīšanā izmantot tieši papīra salvetes, patiesībā tas itin nemaz nav ieteicams, jo šis materiāls gluži vienkārši nav paredzēts šādu virsmu pulēšanai. Īpaši tad, ja salvetes ir raupjas, ar tām briļļu stiklus var pat saskrāpēt, bet pats materiāls atstās pūciņas, no kābūs grūti atbrīvoties.

Putekļu tīrīšanai uz koka virsmas

Putekļi ir abrazīvi, un tie var saskrāpēt koka virsmu, ja tie tiek nepareizi slaucīti, tāpēc der atcerēties, ka arī šajā gadījumā papīra dvieļi nav tas labākais izmantojums. Tā vietā izmanto viegli mitru drānu, kas labi uzsūks putekļus un noslaucīs tos bez liekas virsmas skrāpēšanas.

Elektronisku ierīču tīrīšana

Varētu domāt, ka papīra dvieļi var noderēt televizora vai datora ekrāna tīrīšanai, taču patiesībā jebkādu elektronisku ierīču virsmas pulēšana ar šo materiālu nav ieteicama. Tā rezultātā no salvetēm tikai atdalīsies mazas papīra daļiņas, kas var tikt iepūstas vietās, kur tas nav vēlams. Vislabāk jebkuru līdzīgu virsmu tīrīšanā, arī skārienjūtīgo telefonu virsmas, vislabāk tīrīt ar kādu specializēto mitro salveti, kuras sastāvā ir spirts, kas pie viena palīdzēs atbrīvoties no piekaltušiem traipiem, ja tādi būs radušies. 

Paklāju traipu tīrīšana

Reizēs, kad uz paklāja kaut kas izlijis vai nokritis, un nepieciešams ātri reaģēt, lai no tā nepaliktu kādas pazīmes, nevajadzētu izmantot papīra salvetes. Īpaši tad, ja ar papīra salvetēm tiek berzēta paklāja virsma, papīrs sāk atdalīties un ar netīru salveti tiek tīrīta virsma, kā rezultātā nemaz nav iespējams iegūt tīru paklāju.

Traipu tīrīšanai uz auduma

Arī audumu atbrīvošanā no traipiem vajadzētu izvairīties ar papīra salvešu izmantošanu. Šādos gadījumos papīra salvetes var radīt vēl nevēlamāku efektu, un traips tā arī netiks efektīvi iztīrīts, tāpēc šādos tīrīšanas brīžos labāk izmantot kādu drānu, kas nesadalīsies un nepielips pie auduma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!