Foto: Shutterstock
Ne velti sukulenti ir vieni no iecienītākajiem telpaugiem, jo to vieglā apkope sniedz iespēju tos ieviest teju katrā mājoklī un tie itin labi pārdzīvos pat vislielākā aizmārša attieksmi pret telpaugiem. Turklāt sukulentu dekoratīvā dažādība ļauj tos stādīt visdažādākajos traukos un gala rezultāti var būt tik tiešām apskaužami skaisti.

Tie, kuri sukulentus uztver kā telpaugus ļoti konservatīviem cilvēkiem, pēc šī raksta iepazīšanas apjautīs, ka tie patiesībā ir augi, kas pielāgojami katra gaumei, jo to iestādīšanas variācijas patiesi ir neskaitāmas un realizējamas visdažādākajos veidos. Piemēram, koka kaste vai lāde, kur sastādīt dažādus sukulentus, var būt lielisks akcents kādas istabas interjerā, turklāt to audzēšana neprasīs daudz pūļu. 

Foto: Shutterstock

Visbiežāk ierasts redzēt sukulentus dažādos puķu podus, taču arī šajā izvēlē var izpausties radošāk un par pamatu izmantot netradicionālākus risinājumus, piemēram, kastroļus, tējkannas, krūzes, kūkas veidnes, spainīšus, mazas burciņas, glāzes, betona podiņus un pat bļodas, galvenais ir ļauties fantāzijai un apvienot savu radošumu ar čaklajām rociņām.

Foto: Shutterstock

Starp interesantajiem piemēriem atradīsi arī paraugu, kas demonstrē dekoratīvu vainadziņu, ko pēcāk iekarināt pie parādes durvīm vai pie kādas sienas, taču šādā gadījumā vislabāk izmantot mākslīgos ziedus, kas izskatīsies gluži kā īstie. Arī stikla trauki, kur kārtu kārtās izkārtoti dažādi slāņi ar olīšiem un augsni, būs gana dekoratīvs elements, ko ieviest jebkurā telpā, piemēram, vannasistabā, kur bieži vien pietrūkst kāda dabiska aksesuāra. 

Foto: Shutterstock

Sukulentu kompozīciju veidošanā ieteicams izmantot dažādus sukulentus, īpaši tad, ja tie tiek stādīti kādā lielākā traukā, tad gala rezultāts būs krāšņāks un kopskats krietni iespaidīgāks, tāpēc nebaidies eksprimentēt un atļaujies kādu ideju aizlienēt arī savas telpas apzaļumošanā! 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!