Foto: Shutterstock
Gribam to vai ne, medikamenti rudens sezonā tiek pārcilāti biežāk, tāpēc varbūt kādam aktualizējies jautājums, kur un kā mājās glabāt dažādus medikamentus. Vietai jābūt drošai, lai bērni tik viegli netiktu tiem klāt, tanī pašā laikā zāles jāuzglabā vēsā un tumšā vietā, kā to norāda medikamentu ražotājs.

Filmās ne reizi vien redzēts, ka visai ierasta prakse ir medikamentus glabāt vannasistabā aiz spoguļa, speciāli iebūvētā plauktiņā. Šo ideju var aizlienēt, ja medikamenti jālieto ik dienu, bet vienlaikus jāuzmana, lai mazākie bērni netiktu klāt plauktiņu saturam.

Los Gatos Bathroom Remodel

Tikpat labi tas var būt atsevišķs plauktiņš, kuram mazajiem ķipariem tik viegli nemaz nepiekļūt.

My Houzz: Jeanie Engelbach

Ja visbiežāk medikamentu kastīti atver, lai paņemtu plāksterus, marli vai ko citu, kas palīdzētu ātrāk sadziedēt virtuvē gūtās traumas, iespējams, vērts apsvērt domu par kārbas glabāšanu kādā augstākā virtuves plauktā.

San Francisco Kitchen Redux

Medikamentiem drošākā vide glabāšanai ir metāla bundža vai kārba. Caur to pie satura nenokļūs tieši saules stari, turklāt tā nodrošina medikamentiem vēsu un tumšu vidi.

A photo posted by KAREN (@karen.vanroest) on Mar 22, 2015 at 8:11am PDT

Visbiežāk ierasts izvēlēties baltu bundžu ar sarkanu krustu medikamentu glabāšanai, bet gaumīgi izskatīsies arī dzīvespriecīgāku krāsu trauki, tiesa, tikai tādā gadījumā, ja tie lieki nepievērš bērnu uzmanību un nerada vēlmi iepazīsties ar saturu.

A photo posted by Madelon (@hetbontehoekje) on May 21, 2014 at 8:04am PDT

Bieži vien kastes saturs ir savandīts, tāpēc šim nolūkam noderīga būs caurspīdīga materiāla kaste ar vairākiem iedalījumiem, kur glabāt katru medikamentu veidu atsevišķā iedaļā, lai viss nav samests kā vienā maisā.

A photo posted by Rebecca (@organising_my_home) on Jan 17, 2016 at 5:20pm PST

Tikpat labi tas var būt kāds pīts groziņš, kas ielikts plauktiņā. Groziņa noformējums neliks manīt par to, kas glabājas iekšā, tāpēc, ja nav vietas, kur tos paslēpt aiz durtiņām, šāds variants nesabojās interjeru.

Vēl kāda alternatīva jau ierastajām kastēm, ir šāds vairāku kabatiņu pakaramais, ko ērti iekārt kādā plaukta iekšpusē. Viss saturs būs ērti pārskatāms un sasniedzams.

Shoe hanger as medicine cabinet

Kad es lēmis par labu kādai idejai, pārliecinies, ka izvēlētais risinājums ir atbilstošs medikamentu uzglabāšanai un mitrums, gaisma, temperatūra nekaitēs. Vairāk par to, kā pareizi uzglabāt zāles, var izlasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!