Foto: Shutterstock
Zaļo augu klāsts ir tik plašs, ka izvēle kādam par labu var sliekties tieši vizuālās pievilcības, ne tikai vēlamā klimata dēļ. Ja vēlies ko nokarenu un augu, kas veido kuplu lapotni, kātlapu singonija būs īstā izvēle.

Pēc vizuālajām pazīmēm kātlapu singoniju var atpazīt pēc lapu formas. Atkarībā no šķirnes lapas var būt ar baltiem, gaišpelēkiem laukumiem vai tikai zaļas, bet pēc formas tās visas ir bultveida un plānas, gaļīgas. Kātlapu singonijām populārākās šķirnes ir 'White Butterfly', 'Emerald Gem' un 'Emerald Gem Variegated'.

Kas nav mazsvarīgi, šis augs ir prasīgs pret gaismu, tamdēļ to var izvēlēties tie, kam mājās ir gaiša, saules apspīdēta vieta, kur tam glabāties. Protams, tieši saules stari arī augam nepatiks, bet izkliedēta gaisma visas dienas garumā būs ļoti piemēroti apstākļi kātlapu singonijai. Svarīgi, lai augs atrastos telpā, kur temperatūra nenokrītas zemāk par +15 grādiem.

Kas attiecas uz auga kopšanu, tam ir visai līdzīgas prasības filodendriem. Bez gaišās vietas augam svarīgi nodrošināt mitru augsni. Vienmēr augs jālaista ar ūdeni istabas temperatūrā, un neskatoties uz to, ka augam labpatīk mitra augsne, nav ieteicams augu mērcēt ūdenī. Ziemas sezonā laistīšanai jābūt retākai, savukārt vasarā jāievēro mērenība un jālaista tad, kad augsne ir viegli apžuvusi. Augsnei jābūt irdenai, trūdvielām bagātai un ik pa laikam bagātinātai ar universālo telpaugu mēslojumu.

Foto: Shutterstock

Tā kā šim augam ir tieksme kāpelēt, tad to var ļaut augam darīt, ar nosacījumu, ka tam līdzās noliek sūnu stabu. Tad ar laiku augs izpletīsies un kļūs nokarens ap to.

Augam lapas izkārtojušās uz gariem kātiem, tāpēc tās ir ļoti pateicīgas dažādu floristikas kompozīciju izveidei. Lapas garajos kātos var likt pušķos, vainagos, bet ļoti eleganti tās izskatīsies arī vienkārši ieliktas vāzēs vai stikla pudelēs ar ūdeni.

Raksta tapšanā izmantota informācija no grāmatas ''Telpaugi. Enciklopēdija'' (Niko Fermēlens, Zvaigzne ABC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!