Foto: Vida Press
Vai spēj iedomāties dzīvi izbijušā baznīcā, sargpostenī, baznīcā vai pat laivā? Izklausās gana dīvaini, lai tam nenoticētu, tomēr netrūkst drosminieku, kas šādas un vēl pārdrošākas idejas īstenojuši.

''Tava Māja'' stāstu lādē ir ne viens vien interesants un noteikti iedvesmojošs stāsts, kā cilvēki nolēmuši kādai neparastai ēkai piešķirt jaunu elpu. Tā piemēram, Anglijā policijas iecirknis nu ieguvis krietni mājīgāku noskaņu, vien nedaudz saglabājot vēsturiskās liecības. To pašu var teikt par kādu ūdenstorni, kas savulaik izskatījies pēc pilnībā neizmantojamas būves, bet nu tā piedzīvojusi neticamas pārvērtības un ne viens vien apskaudīs dzīvi šādā ēkā. Starp citu, arī Rīgā līdzīgi atdzimis viens no ūdenstorņiem, kur tagad iekārtots radošs birojs.

Lai arī iepriekš minētie piemēri ir ārzemēs tapuši projekti, nevarētu teikt, ka arī mēs nevarētu lepoties ar kādu līdzīgu stāstu. Tā piemēram, kāds entuziasts, kas ikdienā nodarbojas ar mēbeļu izgatavošanu, radījis māju laivā. Lai arī tā vairāk kalpo kā brīvdienu māja, gala rezultāts ir pat ļoti apbrīnojams, tā kā izdomas un prasmīgu roku netrūkst arī pie mums.

Lūk, neparastas dzīvojamās mājas ēkās, kas savulaik kalpojušas pavisam citiem mērķiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!