Daba ir pilnā plaukumā un vasara ir sasniegusi savu viduspunktu. Tomēr Parīzē vasaras aktivitātes nerimst un nekas neliecina, ka vasara jau iet uz savu otro pusi – vēl ir daudz, ko redzēt un darīt!

Šajā vasarā Sēna ir kļuvusi daudz draudzīgāka kājāmgājējiem. Jūnijā pilnīgā gājēju rīcībā tika nodots 2,3 kilometrus garš kreisā krasta posms starp Pont Royal tiltu un Almas tiltu. Kādreizējā satiksmes noslogotajā posmā tagad saradušās kafejnīcas, restorāni, piknika un bērnu laukums, brīvdabas kino un pat peldošs dārzs. Šī ir īstā vieta, kur nesteidzīgi baudīt vasaru pašā Parīzes sirdī.

No 20. jūlija līdz 18. augustam Sēnas krastos būs slēgti 2 ceļa posmi, lai jau 11. gadu pilsētnieki varētu izbaudīt vasaras priekus improvizētās pludmalēs. Viena no smilšainajām pludmalēm stiepsies 3 kilometrus garā posmā no Luvras līdz Pont de Sully. Otra pludmale ir izveidota pie Bassin de la Villette, posmā no Rotonde de Ledoux līdz kādreizējam Magasins Généraux. Neparastajās atpūtas vietās būs pieejamas dažādas izklaides iespējas: skrituļslidošana, klinšu kāpšana, ping pongs, kajaki, katamarāni, piepūšamās laivas un daudz kas cits.

Šajā gadā Parīzē tiek atzīmēta arī 400. dzimšanas diena karaļa Luija XIV dārzniekam André Le Nôtre, kurš radīja ne tikai izsmalcinātos Versaļas pils dārzus, bet arī vairāku citu piļu dārzus, tajā skaitā ChantillyFontainebleauSaint-Cloud un Saint-Germain. Tādēļ šis gads ir pasludināts par L'Annee Le Nôtre un visa gada garumā Parīzē un Versaļas pilī tiks organizēti dažādi pasākumi, izstādes un koncerti, kas godinās šo izcilo dārznieku, kura darbi ir ietekmējuši dārzu un ainavu arhitektūru visā Francijā un vēl joprojām iedvesmo mūsdienu cilvēkus. Sīkāku informāciju atradīsiet Versaļas pils mājaslapā.

Vēl ir iespējams paspēt arī uz 19. Parīzes džeza festivāla pasākumiem, kas norisinās no 8. jūnija līdz 28. jūlijam. Katru nedēļas nogali Parīzes Parc Floral uz skatuves kāpj dažādi džeza mākslinieki - gan plaši zināmi muzikanti, gan jaunie talanti. Savukārt no 3. augusta līdz 15. septembrim džeza festivālu nomainīs Classique au Vert festivāls, kas arī norisināsies Parc Floral. Katru sestdienu un svētdienu septiņu nedēļu garumā pilsētniekus priecēs klasiskās mūzikas koncerti.

Savukārt no 24. jūlija līdz 25. augustam Parc de la Villette notiks brīvdabas kino festivāls Cinéma en plein air. Visi kino mīļotāji ir laipni aicināti uz bezmaksas kino seansiem zem zvaigznēm. Tiks demonstrēta gan kino klasika, gan mūsdienu kino darbi. Paņemiet līdzi savu sedziņu un piknika grozu - ieeja ir bez maksas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!