Foto: Publicitātes foto
Latviešiem vienmēr paticis garšīgi paēst. Tāpēc Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar pilsētas ēdināšanas uzņēmumiem, uzsākuši akciju, kuras laikā vēdera priekus varēs apvienot ar pilsētas iepazīšanu.

Akcija "Garšas tūre Jelgavā" norisināsies no 20.augusta līdz pat 1.oktobrim un tās ietvaros varēs doties īpaši izveidotā pastaigu maršrutā, iepazīstot Jelgavas tūrisma un apskates objektus, kā arī nobaudīt pilsētas īpašo piedāvājumu - pamatēdienu "Hercoga bura", desertu "Šarlotes skūpsts" un atspirdzinošo dzērienu "Jelgavas bellini".

Lai piedalītos akcijā, jādodas uz Jelgavas reģionālo tūrisma centru, ģimenes restorānu "Hercogs", bistro "Silva" vai krodziņu "Istaba" pēc īpašā akcijas bukleta, kurā atradīsiet pastaigas maršruta kartes ar 12 apskates objektiem, akcijas noteikumus un vietu zīmodziņu krāšanai.Akcijas noteikumi paredz, ka ikviens trīs Jelgavas ēdināšanas vietās var nobaudīt Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu. Katrā no ēdināšanas uzņēmumiem, nobaudot Jelgavas īpašo piedāvājumu, akcijas dalībnieks saņems zīmodziņu "Garšas tūre Jelgavā" bukletā. Sakrājot trīs zīmodziņus, dalībnieks iegūs īpašo Jelgavas gardēža suvenīru - fondī trauciņu ar Jelgavas simboliku. Jelgavas īpašie ēdieni un dzēriens jānobauda septiņu dienu laikā!

Lai liktu jūsu garšas kārpiņām sarosīties, atklāsim, ka "Hercoga bura" ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts "Šarlotes skūpsts" ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzpūteņu kārtojums, kura maigo garšu atsvaidzina augļu-ogu biezeņa mērce. Savukārt atspirdzinošā dzēriena "Jelgavas bellini" pamatsastāvdaļa ir smiltsērkšķu sula.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!