Mācieties rēķināt, esiet viltīgs, apķērīgs, un jums tas izdosies! No mums – tikai daži mazi padomiņi.

Nebrauciet sezonas laikā!

Sezonas laikā viesnīcu cenas un citi tūristu pakalpojumi var būt par 20 – 40 procentiem dārgāki nekā pirms sezonas sākuma vai pēc sezonas beigām. Cilvēki visvairāk ceļo vasaras mēnešos, jūlijā un augustā. 1. septembrī bērniem sākas skola, tātad lielai daļai jau jāatgriežas mājās. Tas pats attiecas uz aprīļa beigām vai maija sākumu – īstā sezona vēl nav sākusies, un pakalpojumi ir lētāki.

Piemēram, Vidusjūras kūrortos, uz grieķu salām, Itālijā, Spānijā, Maltā, Kiprā, Francijas dienvidos īstā atpūtas sezona ir no maija līdz oktobrim. Ēģiptē ūdens ir vissiltākais un viesu visvairāk no marta līdz novembrim. Savukārt Indijas okeāna kūrortos vasarā ir tik karsti, ka tūristi labprātāk tur ierodas no oktobra līdz aprīlim.

Tiesa gan, ir vesela rinda valstu, kur sezona ilgst visu gadu un lētākas cenas tik viegli vis nesagaidīt. Tas attiecas, piemēram uz Kanāriju salām un lielā mērā arī Dienvidameriku.

Protams, ceļojot lētāk, ir jārēķinās ar to, ka dažas iespējas jums ies gar degunu – kaut kas būs jau slēgts vai vēl nebūs atvērts.

Pēdējā brīža cenas

Tas ir ļoti izplatīts taupības veids, jo veiksmes gadījumā ceļojuma izmaksas var samazināt gandrīz uz pusi. Braucējiem gan jābūt "vienmēr gataviem", tātad šis ietaupīšanas veids vairāk piemērots jauniem cilvēkiem, kam vēl nav bērnu, vieniniekiem vai pensionāriem. Tiesa gan, psiholoģiski pensionāri nav tā sabiedrības grupa, kas mīlētu risku un laimes spēli. Mīnuss ir arī tas, kas visa summa jāsamaksā vienlaikus un uzreiz, tātad tai jau pilnībā jāatrodas braucēja kontā. Ja ir runa nevis par tūrisma aģentūru, kurai nav izdevies ceļojumam savākt pilnu grupu, bet par atpūtu kūrortā pie jūras, tad iespējams vēl kāds mīnuss – augstākās klases viesnīcām šādi piedāvājumi nav raksturīgi.

Dzīvojiet ilgi!

Dārgākajos kūrortos, piemēram, Bali, Taizemē, maksa par uzturēšanos kūrortā bieži vien atkarīga no tur nodzīvoto dienu skaita. Jo ilgāk jūs tur uzturēsieties, jo mazāk būs jāmaksā. Piemēram, dzīvojot kūrortā divas nedēļas, jums būs jāmaksā tikai par desmit dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!