Lauku ceļotājs aicina pilsētniekus uz laukiem 16.-18. maijā, kad notiks akcija "Atvērtās dienas laukos". Tā ir iespēja pavadīt nedēļas nogali, ar ģimeni vai draugiem apbraukājot visdažādākās ražojošās saimniecības laukos, lai atklātu sev jaunus – interesantus, garšīgus, veselīgus lauku labumus. Apmeklētāji varēs skatīties, kā tie top, nogaršot, izmēģināt un arī iegādāties.

Akcijā piedalās 113 lauku saimniecības visā Latvijā, kuras apmeklētājus uzņem arī ikdienā, taču tieši akcijas laikā visas trīs dienas saimniecību durvis būs atvērtas arī apmeklētājiem bez iepriekšēja pieteikuma.

Saimnieki būs padomājuši par īpašu piedāvājumu - daži piedāvās atlaides pircējiem vai mazas dāvaniņas apmeklētājiem, citi būs sagatavojuši īpašas akcijai veltītas programmas bez maksas. Šeit tikai daži piemēri:

- Degustācijas: lāču spēka sviestmaizes, govs un kazu sieri, paipalu olas, gliemeži, alus, vīni, miežu mise, šitakē sēnes ar ponšo, marinēti ķiploku ziedi un ķiploku konfektes,

- Kalifornijas slieku, Āfrikas strausu, murkšķu, gliemežu, zirgu, kazu, u.c. fermu apskate,

- Savas burkānu dobītes iesēšana (vasarā varēs braukt arī to novākt),

- Fotosesija ar kurmjiem,

- Meistarklases par picas, kūkas un toršu dekoru veidošanu, senajām rotām, latvju zīmēm, latviešu kāzu tradīcijām, keramikas apstrādi, jostu aušanu, īstas rudzu maizes tapšanu,

- Ekskursija "vīna tapšanas noslēpumi",

- Stārķu vērošana ar optisko ierīču palīdzību,

Atvērto dienu programma ar saimniecību nosaukumiem, informāciju par piedāvājumu, darbības laikiem tiks publicēta mājas lapā www.celotajs.lv - speciāli veidotā lapas apakšsadaļā .

Lai saplānotu braucienu un viegli atrastu ceļu uz saimniecībām, apmeklētājiem noderēs "Lauku Labumu" ceļvedis un "Lauku Labumu" maršruti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!