Foto: LETA

Otrdien Latvijas Dabas muzejā ar izstādi ''Tulpes 2015'' tiek atklāta vasaras izstāžu sezona. Izstādē aplūkojami vairāk nekā 400 tulpju veidi, kas tiek audzēti Latvijā.

No 12. līdz 15. maijam Latvijas Dabas muzejā ikviens var doties izbaudīt krāšņo izstādi ar vairāk nekā 400 tulpju veidiem, kas tapusi, sadarbojoties ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību. Lai arī agrās tulpju šķirnes ir jau noziedējušas, nu pilnā plaukumā apskatāmas Darvina hibrīdu tulpes, taču bez tām izstādē iespējams iepazīties arī ar vidējo un dažām vēlo tulpju šķirnēm.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīt jaunāko audzētāju veikumu, bet arī iegādāties aktuālos tulpju, narcišu un citu sīpolpuķu katalogus, veikt pasūtījumus rudenim un katru dienu saņemt Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības speciālistu konsultācijas.

Tulpju audzētāja padomi ziedu uzglabāšanā

Izstādē tulpes aplūkojamas kā grieztie ziedi, tāpēc neviļus rodas jautājums – kā tulpes šeit tiek uzglabātas, lai tās pēc iespējas ilgāk saglabātu savu krāšņumu? Kā stāsta Jānis Dukaļskis, kas ir viens no puķu audzētājiem un kura veikums aplūkojams arī izstādē, galvenais ir ievērot, lai telpa būtu vēsa, tāpat kā izmantotais ūdens.
Tulpju audzēšanas speciālists iesaka ūdeni vāzē mainīt reizi 2-3 dienās. Tāpat ir svarīgi ievērot, lai telpā nebūtu caurvējš un karstums, jo tas noteikti nepatiks tulpēm.

Latvijas Dabas muzejs atrodas Rīgā, K. Barona ielā 4.

Izstādes darba laiks:
O. – 12.00 – 19.00
T., C. – no 10.00 līdz 19.00
P. – no 10:00 līdz 17.00

Ieejas biļetes:
pieaugušajiem – 1,50 eiro
pensionāriem, studentiem – 1,20 eiro
skolēniem – 0,80 eiro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!