Foto: Publicitātes foto

Saulainā un skaistā vasaras dienā Kalnsētas parkā pēc trīs gadu pārtraukuma atkal tika svinēti Saldumu svētki. Tie sākās jau piektdien, 3. jūlijā, kad varēja vērot gaisa balonu lidojumu virs Saldus, pastāstīja Maija Rjabova, Saldus novada p/a „Saldus TIKS centrs” pārstāve.

Arī sestdienā, 4. jūlijā, balonu ekipāžas turpināja sacensības, un, lai gan bija agrs sestdienas rīts, balonu pacelšanās vietā Zirņu pagastā un arī pa ceļam uz pilsētu bija sastopami daudzi pasākuma vērotāji.

Arī Kalnsētas parkā valdīja liela rosība – ieradās tirgotāji, mākslinieki un, protams, īpaši gaidītie svētku apmeklētāji.

Foto: Publicitātes foto

Dienas gaitā gan mazi, gan lieli kārumnieki varēja ļauties vēderpriekiem, apmeklējot Mazās saldumu tūres telti un baudot visdažādākos našķus – SIA "Meduspils" medu kopā ar SIA "Saldus Maiznieks" rupjmaizi, SIA "Cannelle Bakery" cepumus, Ziemeļbeķerejas (SIA "Jānis") smalkmaizītes, SIA "Saldus pārtikas kombināts" konfektes un marmelādes, Druvas saldējumu un biezpiena bumbeles. 

Uz tiltiņa pie ieejas Kalnsētas parkā savukārt notika Pūksprunguļu mešanas čempionāts, virvju trasē virs Cieceres upes katram bija iespēja pārbaudīt savu veiklību un izturību, bet pie SIA "Saldus pārtikas kombināts" stenda tika noskaidrots, kurš ir svētku veiklākais konfekšu "Gotiņa" tinējs.

Pļaviņa aiz skatuves bija atvēlēta dažādām radošajām darbnīcām un atrakcijām – pieaugušie varēja vērot mucu tapšanas gaitu, bet mazie svētku apmeklētāji ar prieku izmēģināja savas prasmes kādā no radošajām darbnīcām, apgleznoja bišu stropus, priecājās piepūšamajās atrakcijās un samīļoja dzīvnieciņus.

Svētkos uzstājās arī Lauris Reiniks un MC orķestris, gan vokālā grupa "Karameles" un folkloras kopa "Medainis". Tāpat pasākuma apmeklētāji varēja noskaņoties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem koncertā "Sadziedam un sadancojam Saldū".

4. jūlija pašā vakarā Cieceres internātpamatskolas sporta stadionā notika balonu spīdēšanas pasākums. Tas bija krāšņs šovs, kura laikā piloti aizdedza gāzes degļus, tādā veidā izgaismojot gaisa balonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!