Foto: Shutterstock

Sestdien, 18. jūlijā, Šventoji pludmalē, Lietuvā, sākās rīdzinieka Rolanda Eglīša ceļojums ar kājām gar Baltijas jūru, kurā viņam nav līdzi ne naudas, ne pārtikas, bet tikai neliela telts un nepieciešamākais apģērbs. Šobrīd Rolands veiksmīgi ir pieveicis aptuveni 120 kilometrus, bet kopā viņa mērķis ir mērot 550 kilometrus.

Pirmās ceļojuma dienas Rolandam nav bijušas vieglas, jo jūras krastā plosījās spēcīgs vējš, kas apgrūtināja pārvietošanos pa pludmales smiltīm, turklāt svētdien piedzīvotas arī spēcīgas lietusgāzes. Katru dienu Rolands veic aptuveni 55 kilometrus.

“Svētdien bijām nopietni uztraukušies par Rolandu, jo ilgāku laika periodu nebija iespējams ar viņu sazināties. Par laimi, viss bija kārtībā, kā noskaidrojās vēlāk – viņš bija gājis pa purvainu posmu, kur mobilajam tālrunim nebija zonas pārklājuma,” atklāj biedrības “Labās sirds kluba” aktīviste Linda Freiberga.

Otrdien Rolands iecerējis sasniegt Ventspili, kur viņam būs jāsastopas ar nopietnu šķērsli – jāpārvar Ventas ieteka jūrā. Jāpiebilst, ka Rolands ceļojuma laikā nevēlas novirzīties no iešanas tieši gar jūras krastu, tādēļ, lai pārvarētu upju ietekas, nāksies izmantot ūdenstransportu, ja tādu konkrētajā vietā izdosies atrast, vai pārvarēt šķērsli citā veidā.

Foto: Privātais arhīvs

Ceļojuma laikā Rolandu atbalsta atsaucīgi cilvēki, kas viņu nodrošinās ar pārtiku un sliktāku laika apstākļu gadījumā arī ar naktsmītni. Tomēr ikviens ir aicināts iesaistīties un atbalstīt viņu, sagādājot pārtiku (vēlams bagātu ar olbaltumvielām) un ūdens krājumus. Sarūpētos labumus var nodot viņam pašam tieši rokās vai arī paslēpt kādā no maršruta vietām, saskaņojot koordinātes ar biedrības “Labās sirds klubs” pārstāvjiem.

Foto: Privātais arhīvs

Rolands Eglītis ikdienā strādā par saskarsmes kouču, bet kā brīvprātīgais entuziasts konsultējis vairākas ģimenes, kurām palīdz biedrība “Labās sirds klubs”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!