Salaspils ir interesanta vieta, kam diemžēl parasti paskrienam garām vai izbraucam cauri. To nākas atzīt arī Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "TE!" vadītājam Paulam Timrotam, kas šajā reizē tomēr iebraucis vietā, kuras devīze skan lepni: "Salaspils - pirms Rīgas".

"Ja brauc pa Daugavpils šoseju, krievu laika deviņstāvenes un piecstāvenes izskatās briesmīgi, bet 100 metrus uz upes pusi ir pavisam cita lieta," spriež Timrots, staigājot gar Rīgas HES pa dambi. "Domāju, ka Salaspils varētu kļūt par jauno Jūrmalu. Te ir tāda pludmale!"

Timrots, aprunājoties vietējiem, uzzina, arī to, kur vislabāk paēst, bet tūrisma informācijas centrs Salaspilī atrodas Botāniskajā dārzā, kas pats ir lielisks ceļojuma galamērķis. Tā oranžērija spēj pārsteigt. Savukārt, kad Timrots mēģina atrast Salaspili globālajā tīmeklī, atveras vien melna lapa, bet, arī atrodot īsto lapu, tā neuzrunā. Salaspils pašvaldība gan pēc sižeta savā Facebook profilā skaidro, ka pašlaik notiekot izmaiņas pilsētas tūrisma lapā. Drīzumā viss būšot kārtībā un arī citi aizrādījumi tikšot ņemti vērā.

Kopumā stingrā kritiķa vērtējums par pilsētu pie Daugavas ir pozitīvs: "Ir pludmale, ir dārzs. Vienai dienai no Rīgas ar vilcienu kur izskriet - normāla izklaide!"

Raidījums tapis sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras Tūrisma departamenta Tūrisma produktu attīstības nodaļu.

Visu raidījumu iespējams noskatīties "TE!" mājaslapā teraidijums.lv, kā arī replay.lsm.lv, vfs.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!