Foto: Vlads Surics/Privātais arhīvs
Cik gan bieži esam sapņojuši izdzīvot cita cilvēka dzīvi, aizbraukt uz tāltālām zemēm, nopelnīt visas pasaules naudu un atgriezties bērnībā. Tās, iespējams, ir lietas, ko kāds no mums nepiedzīvos nekad, bet daži no mums to spēj izdzīvot teju katru vakaru.

Ir jāatzīst, ka katru no mums darbs ierāmē citos rāmjos – kādam absolūti nepietiek vietas, lai izplestu spārnus, bet citam noteikti arī tam vieta atliks. Tomēr, lai arī cik ērti vai neērti būtu ikdienā, ir cilvēku grupiņa, kas vakarpusē ļauj vaļu brīvai fantazēšanai, radošumam un savām emocijām, tajā pašā laikā, kā paši atzīst un norāda, papildinot un attīstot sevi kā cilvēku.

Šoreiz stāsts būs par četrām izdarīgām un aktīvām sievietēm, kuras par savu otru mājvietu var saukt improvizācijas teātri. Vietu, kura apvieno dažādu jomu pārstāvjus – pārdošanas vadītājus, sabiedrisko attiecību speciālistus un projektu vadītājus, pasākumu producentus un vēl, un vēl. Sarunās viņas atklāj to, kā dzīve viņas nogādājusi turp, kā viņām dienā izdodas strādāt darbā, bet vakaros pārvērsties par aktrisēm, par to, kā šī nodarbe viņas "lauž", un citiem niekiem.

Arta Komarovska: "Pārāk daudz mums dzīvē ir nopietnības"

Man ļoti patīk, ja cilvēki smejas un varu viņiem sagādāt pozitīvas emocijas. Citreiz ir sajūta, ka enerģija ir spēcīgāka par čaļiem, kas velk fūri.
Arta Komarovska

Sintija Logina: "Galīgi vairs nav problēmu paņemt mazāko un nesmukāko kūkas gabaliņu"

Nesaku, protams, ka bija viegli. Uzsākot improvizēt ir jāpārvar ļoti daudz šķēršļu. Un tie visi ir tikai sevī pašā.
Sintija Logina

Anna Paukša: "Manuprāt, improvizāciju vispār vajadzētu ieviest izglītības sistēmā"

Improvizācijā notiekošais mani joprojām pārsteidz, jo katra reize uz skatuves, katra etīde gan mēģinājumā, gan izrādē ir pilnīgi unikāla un neatkārtojama, un tas arī ir improvizācijas lielākais kaifs.
Anna Paukša

Una Valaine: "Nekad vairs nedomāju, ko gan citi par to padomās. Labāk lai domā, nekā nedomā!"

Foto: Privātais arhīvs

Una Valaine šobrīd par mājām sauc Īriju, vietu – kurp devusies studēt dramaturģiju, skatuves un uzstāšanās mākslu, bet viņas saistības ar improvizācijas teātri sākušās jau vidusskolā.

Domāju, ka ir divu veidu cilvēki – tādi, kuri var izstāstīt sliktu joku, bet visi smiesies un tādi, kuri var izstāstīt labu joku, bet nesmiesies neviens. Es gan diemžēl piederu pie otrās grupas..
Una Valaine

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!