Restorāna "Trompete" šefpavārs Austris Siliņš dzimis Kanādas laukos, bet studiju gados pārcēlies uz Toronto. Vēlāk viņš atbraucis uz Latviju. Par Toronto viņš saka, ka tās ir daudzas mazas pilsētiņas, kas apvienotas vienā, bet interesanti esot tikai to centros, savukārt "pa vidu nav nekā, tādēļ jāatrod tās mazās kabatiņas, kur aiziet".

Lūk, viņa ieteikumi, ko apskatīt Toronto.

Foto: Pixabay

1. Jāapmeklē "China town". Tur ir pilnīgi cita pasaule. "Pirmkārt, jau būsi aizbraucis uz Kanādu, kas šķitīs cita pasaule, bet tur nonāksi Šanhajā, kas būs vēl cita pasaule. Tur vari "izēst" visu Ķīnu – pat dodoties uz īsto Ķīnu, nevarēsi pagaršot tik daudz, kā dodoties uz "China town" Toronto, kur var nogaršot ēdienus no visas Ķīnas."

2. "Kensington Market". Tas ir neliels kvartāliņš, kas atrodas turpat ap stūri no "China town". "Tur ir diezgan hipsterīgi un arī var apceļot visu pasauli, visādas mazas, foršas kafejnīcas, kur nogaršot, piemēram, meksikāņu ēdienus."

3. CN tornis. "Turp eju tikai tad, kad atbrauc kādi ciemiņi, bet to Toronto noteikti ir jāredz. Tas ir piedzīvojums. Kad sēdi restorānā, vari redzēt visu pilsētu, bet iespaidīgākā ir stikla grīda. Protams, tiem, kam ir bailes no augstuma, nevajadzētu tur iet, bet es noteikti ieteiktu turp aiziet, lai redzētu, kā zem kājām ir visa pilsēta."

Austris stāsta, ka viņam Toronto patīkot tās dažādība, kā arī tas, ka tā ir ļoti droša pilsēta. "Tas ir ļoti reti lielpilsētām. Toronto vari staigāt jebkur, pat sliktos rajonos, un justies diezgan droši."

Visu raidījumu "Hobiju sestdiena" skatieties "Lattelecom" televīzijā "360 TV" vai aplikācijā "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!