Foto: DELFI
Latvieši ir radoša tauta – šiem vārdiem piekritīs ikviens, kurš iepazīsies ar kādu no šiem stāstiem par cilvēkiem, kas kaut ko audzē. Lai arī esam maza tauta, savu vietu atradis katrs – viens pievērsies burkānu audzēšanai, vēl kāds atklājis brokoļu audzēšanas knifiņus.

Kad šķiet, ka nu vairs ar neko jaunu sabiedrību nevar pārsteigt, tā klajā nāk kāds stāsts, kas pierāda pretējo. To noteikti var teikt par kvinojas audzētājiem, kas mazajā zemītē atraduši pavisam brīvu nišu lauksaimniecībā, arī stāsts par ķiploku audzētājiem atklāj interesantus faktus, kas izskaidro to, kāpēc pie mums ir tik maz šo sīvo ķiploku audzētāju. Taču netrūkst arī pārbaudītu vērtību atzinēji, piemēram, zemeņu vai tomātu audzētāju.

Un kurš gan ir teicis, ka Latvijā nav piemēroti apstākļi vīnogu audzēšanai? Stāsts par ''Abavas vīna'' ceļu iedvesmojis ne vienu vien izmēģināt pašiem dārzā izaudzēt kādu stādiņu ar saldajām ogām. Arī dažādu ziedu audzēšana latviešiem ir lielā cieņā, un to var novērtēt, iepazīstoties ar kādu foto ieskatu, ciemojoties pie selekcionāriem, piemēram, Laimoņa Zaķa, kurš aizraujas ar īrisu aprūpēšanu, bet ne mazāk iedvesmojošu stāstu ir par lielām stādaudzētavām. Pavisam drīz veikalu plauktos jau redzēsim puansetijas no Jēkabpils audzētavas, savukārt vasaras sezonā visai pieprasīta tūristu vieta ir lavandu lauki Vidzemes pusē, kur par spīti mainīgajiem laikapastākļiem, izdodas atrādīt Vidusjūras cienīgās, violetās smalko ziedu kupenas.

Iedvesmojies no šiem stāstiem, atklāj kaut ko jaunu par vietējiem uzņēmējiem un atbalsti lieliskas idejas un čaklo roku darbu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!