Foto: Mareks Gaļinovskis/FotoMan.lv
Sigulda pavisam noteikti ir īsta klasika, ja runājam par zelta rudens baudīšanu. Un tieši košākajā gada laikā cilvēki plūst uz šo pilsētu baudīt gadalaika patīkamo atmosfēru. Kāds tad īsti ir rudens Siguldā?
Informatīvie tūrisma bukleti ir piesātināti ar informāciju, ko ir vērts redzēt un baudīt Siguldā – tūrisma, kultūras, vēstures, sporta un citās jomās. Īpaši skaista ainava paveras uz Gaujas senleju, atmosfēru var baudīt arī Svētku laukumā, kā arī dažādajās pastaigu takās, kas caurvij pilsētas klusākās vietas. Kādas vietas vēl apmeklēt, meklē te.

Fotogrāfs Mareks Gaļinovskis ir dzimis un audzis Siguldā. Lai gan neskatoties uz to, ka daudzus gadus dzīvo galvaspilsētā, ar savu dzimto pilsētu viņam ir ļoti ciešas saites, pateicoties gan sabiedriskām aktivitātēm, gan hobijiem, gan arī iesaistei dažādos pasākumos. Kāds ir viņa padoms? Vispirms apskatīt Siguldas rudens objektu klasiku, bet tad ķerties pie ekspedīcijām.

"Katram iebraucējam iesaku apmeklēt Siguldas TIC Stacijas laukumā un precizēt visu, kas interesē. Man kopš bērna kājas ir pazīstamas arī tādas vietas Gaujas Nacionālā parkā un Siguldas apkaimē, kas nav un nebūs nevienā tūrisma ceļvedī. Cilvēkiem, kuri meklē atšķirīgo, alternatīvo, neatklāto, kā arī tādiem, kas pēc dabas ir avantūristi un piedzīvojumu meklētāji, varu ieteikt – klejojiet pa Siguldas novada apkārtni kājām, brauciet ar velo, ziemā ar pārgājienu slēpēm – jūs atklāsiet ļoti daudz pārsteidzoša! Ja bail apmaldīties, izmantojiet Siguldas apkārtnes taku infrastruktūru – tā šobrīd ir izveidota tik plaša un ērta kā nekad," teic Mareks, piebilstot, ka dažādu apskates vietu un nodarbju netrūkst arī citos gadalaikos. "Būsiet pārsteigti, cik neskarta, mežonīga, skaista un aizraujoša var būt Siguldas apkārtne. Pat pilsētas robežu ietvaros var atrast arhitektūras vai dabas veidojumus, kuri var uzrunāt ar savu ainaviskumu vai vienkārši ar atmosfēru, noskaņu. Bet vispirms, protams, iesaku aptvert to, ko oficiāli piedāvā dažādi ceļveži un bukleti – varu galvot, ka jums nepietiks pat ar nedēļu, lai pilnvērtīgi to visu apmeklēt, apskatīt, izbaudīt. Siguldas novads var bagātīgi apdāvināt ar iespaidiem, jo, patiešām, Sigulda aizrauj!"

Turpinājumā arī citi skaisti foto, kuros iemūžināta pilsēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!