Foto: Privātais arhīvs
Dainas mums, latviešiem, ir ļoti tuvs un saprotams, viegli izmantojams instruments. Ja vien paši vēlamies – tie ir vārti uz dziļāku sapratni, uz dvēseles zināšanu pasauli. Par aizvien lielāku dalībnieku skaitu pulcējošajām dainu meditācijām stāsta Inese Kozuliņa, dziesminiece un mūziķe, divu meditatīvās mūzikas albumu – mantru albuma "Divine Pearls" un dainu albuma "Visapkārt Saule teka" autore.

"Dainu meditācija ir īpašs, svēts brīdis, kad sanākam kopā, lai dziedātu mūsu pašu tautasdziesmas – dainas – burvīgas, dziļas, skaistas un zināšanu pilnas četrrindītes. Tās ir viegli dziedamas, viegli iegaumējamas, pateicoties savam ritmam un uzbūvei. Zināšanas, kas dainās ieslēgtas, ir katram pieejamas, ja vien paši esam gatavi, vēlamies ielūkoties dziļāk gan šajos senajos rakstos, gan sevī, dabā un Visumā. Mūžsenās gudrības un Visuma likumi visos laikos ir tie paši. Mūsu senči ir pratuši tos ievīt šķietami vienkāršās četrrindītēs. Paldies viņiem, jo pateicoties šim ritmam, ļaudis spēja tās mutiski nodot no paaudzes paaudzē, un daļu no sakrālā dainu kodola varam izgaršot arī šodien. Protams, liekot klāt mūsu pašu pieredzi, iekšēju gudrību un meditāciju.

Dainu meditāciju vakari, kopīga dziedāšana ir kļuvusi par īpašu pieredzi gan man, gan ikvienam, kurš piedalās un piedzīvo šo reizē vienkāršo, bet spēcīgo meditācijas un miera brīdi. Vārdi ir kā sēklas. Spēcīgo dainu vibrācija ir tīra, ved uz augstākiem apziņas stāvokļiem, attīra energoinformatīvo lauku un paaugstina cilvēka vibrācijas. Kādu enerģiju sevī sēsi, tādas vārpas arī augs un briedīs, tādi augļi nāks.

Kopīgi dainu meditāciju vakari raisa cilvēkos spēju dziedāt meditatīvi jeb rāmi. Rāms – tas ir līdzsvarots, mierpilns, ar apziņu klātesošs. Šī rāmā klātbūšana un dziedāšana raisās katrā pašā, tā notiek, ļaujoties kopīgajai dziesmai. Turklāt palīdz 432 Hz frekvence, kurā dziedam. 432 Hz frekvence ir dziedinoša un, klausoties mūziku šajā skaņojumā, ķermenis vibrē saskaņā ar Visuma ritmu, paplašina cilvēka apziņu, atver ceļu uz intuitīvām zināšanām. Meditatīvi dziedot, atveras paša iekšējā pasaule. Ja mēs tajā iekļūstam, tā izstaro laimi un mīlestību. Mēs atveram paši savu laimes avotu un dziedināmies, atveramies sava Augstākā Es informācijai un jūtam spēku pieplūdumu. Tīra, harmoniska skaņa svēta cilvēku, atjauno enerģiju, harmonizē, piepilda ar dievišķām vibrācijām, ved meditācijā. Ved uz iekšējām zināšanām. Svētīga skaņa savieno ar Mīlestības lauku, kurš ir visur, bet savu emocionālo bloku dēļ to dažkārt varam nesajust. Skaņa mūs pārceļ, iepludina šajā laukā un cilvēks jūt vienotību ar visu dzīvo, ar Dievu sevī.

Dziedāšana pati par sevi ir saistīta ar ritmisku, dziļu elpošanu, kura piepilda cilvēka ķermeni ar tīru, dzīvinošu dzīvības enerģiju. Kur ieplūst dzīvības enerģija, tur atjaunojas šūnas, atomi sāk vibrēt harmoniski. Cilvēks atgūst veselumu, saskaņu ar Visumu un veselību. Ne velti visās tautās cilvēku dzīves un pārpasaulīgu rituālu neatņemama sastāvdaļa vienmēr ir bijusi gan dziesma, gan deja."

Tiekamies dainu pasaules mierā, plūstamībā, spēkā un mīlestībā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!