Foto: Shutterstock
Grafologs, izpētot rokrakstu, var izšķirt vairāk nekā 100 rakstura iezīmju, kā arī daudzus emocionālos un psiholoģiskos stāvokļus. Kopš 19. gadsimta beigām (saviem pirmsākumiem) grafoloģija ir spēcīgi attīstījusies un mūsdienās spēj sniegt nopietnu atbalstu tādās nozarēs kā psihiatrija, kriminālistika un personāla atlase.

Grafoloģija palīdz ieraudzīt pašam sevi no malas un pilnveidot savu personību, izprast un pieņemt apkārtējos cilvēkus ar visām viņu "dīvainībām", rodot iespējas ar ikvienu vieglāk saprasties ikdienā un sasniegt sev vēlamo attiecībā uz sevi, savu ģimeni un darbu.

Izprotot otra raksturu, vēlmes, uzticamību, emocionālos un psiholoģiskos stāvokļus, dažādās dzīves situācijās ir iespēja veiksmīgāk izvēlēties atbilstošāko kandidātu darba vietā, piemērotāko dzīvesbiedru, kvalitatīvāk palīdzēt bērniem un izvairīties no nepatīkamām situācijām, kas var rasties rakstura nesaderības vai komunikācijas problēmu dēļ.

Jāatceras, ka pēc rokraksta nevar noteikt dzimumu, vecumu, reliģiskos vai politiskos uzskatus, nākotni, tautību, kā arī to, vai cilvēks ir kreilis vai labrocis.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs

Sākot analizēt rokraksta paraugu, jāatminas, ka nav tādu slikto rakstura īpašību, – ir tikai labās, kuras dažkārt nepareizi izmantojam! Grafologs var palīdzēt cilvēkam saskatīt savas spējas un sniegt padomus, kur tās labāk izmantot. Grafoloģijas eksperts var arīdzan ieraudzīt cilvēka traucējošās īpašības un ieteikt, kā tās novirzīt pozitīvā, uz izaugsmi vērstā gultnē.

Kā grafologs veic rokraksta analīzi?

Foto: Shutterstock

Rokraksts iedalās trīs zonās

Foto: Shutterstock

Grafoloģijas vēsture: rokrakstu veido mūsu smadzenes

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!