Foto: Shutterstock
30 gadu vecums ir ļoti "pareizs" vecums. Tu jau esi pietiekami pieredzējusi un salīdzinoši gudra, turklāt arī fiziski gana spēcīga, lai piepildītu absolūti visas tavas dzīves vēlmes. Tas ir vecums, kad saproti vairāk un drīksti atļauties vairāk. Patiesībā – tu sapratīsi daudz ko tad, kad tev paliks 30.

Kad esam vecāki, vienmēr šķiet, ka 20 gados vajadzēja rīkoties citādi, tomēr tā nekad nenotiek. Ir jāiziet cauri neapdomīgajiem jaunības gadiem, lai, sasniedzot 30 gadu vecumu, mēs nonāktu pie prātīgām atziņām. Labāk iztrakoties 20 gados, nevis tad, kad esi jau nobriedusi, pieaugusi un sasniegusi apzinīgu vecumu, attopoties, ka visu šajā dzīvē esi palaidusi garām. 30 gadi ir vecums, kad ir jābūt kaut kādiem sasniegumiem, lai vari justies puslīdz stabili, uzsver "Econet".

Tavi vecāki zināja, par ko runā

Foto: Shutterstock
Kad mums bija 20 gadu un bijām jaunieši, mums nelikās, ka vecākiem ir sajēga, par ko viņi runā. Tomēr nepamet sajūta, ka, ja runa ir par mūsdienu mūziku un mobilajiem telefoniem, vecāku teiktajai frāzei "sapratīsi, kad pieaugsi" ir visai liela nozīme.

Pusaudžu vecumā frāze "esi tu pati" bija kā šausmīgs padoms ar mērķi iepazīties. Šobrīd tas ir vienīgais padoms, kurā ir vērts ieklausīties. Kopmītņu laikos, kad tika dzerts alus vai ko nu kurš tolaik dzēra, frāze "sāc taupīt laikus" likās bezjēdzīga. Tagad mēs mēdzam novērtēt vairāk to, kas mums ir, vai pat atteikties, lai iekrātu lieku simtnieku.

Diemžēl dzīvē pastāv dažas lietas, kuras mēs apzināmies tikai pēc personīgās pieredzes. Tas šķiet pagalam muļķīgi pusaudžu gados, bet izrādās rūgta un sūra patiesība, kad atkal pie kases izmaini jau ceturto desmitnieku.

Nepastāv tāds jēdziens "pieaudzis"

Foto: Shutterstock
Kad tev lēnām piezogas 30 gadu vecums, tu saproti, ka gandrīz visi tavi draugi ir precējušies. Pēc 30 visiem jau būs bērni. Šie cilvēki – draugi – tagad nesīs atbildību par bērniem, kaut gan tu labi atceries, kā līksmojaties garāžās, piedalījāties dzeršanas sacensībās, bet no rīta bija tik slikti un labi vienlaicīgi, ka atkārtojāt to visu atkal no jauna.

Nē, tas, ka tev ir 30, nenozīmē, ka esi pārāk mainījusies. Tikšanās un iedzeršanas vēl būs ik pa laikam, bet ir jāpieņem fakts, ka nav tāda vecuma, kad pēkšņi ieslēdzas sarkanā poga "pieaugusi". Tevī vienmēr dzīvos bērns.

Cilvēki, kas domā, ka jautrība pēc 30 beidzas, kļūdās

Foto: Shutterstock
Dīvaini ir dzirdēt, ka "studentu gadi ir bijuši mani labākie gadi". Tās ir pilnīgas muļķības. Studentu gados, protams, bija jautri, tomēr tā bija cita jautrība. Tad tu biji bezrūpīga pusaudze, nepārliecināta par sevi, neveikla, kas pieņēma daudzus neveiksmīgus lēmumus. Kad tev tuvojas 30, tu izbaudi lielāku jautrību, kaut arī varbūt neesi sasniegusi vēl visu, ko vēlies. Nostaļģija ir brīnišķīga, bet tikai līdz brīdim, kamēr ļauj izbaudīt dzīvi šeit un tagad.

"Pārdoties" nav tik briesmīgi, kā tu domā

Foto: Shutterstock
Ja tu esi rakstniece, mūsdienās nav pat svarīgi, ko un kā tu raksti, svarīgi ir, vai tu sevi spēj pārdot. Trīsdesmitgadnieki vēl joprojām cīnās ar "pārdošanos". Atšķirība ir tāda, ka pēc 30 tu zini, cik maksā tavs talants un cik reāli maksā kurš pakalpojums. Protams, ja tu strādā kompānijā, kur kāds cits nosaka atalgojumu, ir citādāk, jo tu strādā, lai uzturētu savu ģimeni. Viegli ir būt nabadzīgam ideālistam, kad tev ir 20. Daudz grūtāk ir tādam būt, kad tev jau ir izveidojusies ģimene.

Tu nekad līdz galam visu nesapratīsi un nenovērtēsi. 20 gadu vecumā mēs esam pamēģinājuši daudz ko, piemēram, produktus, kas var novest pie saindēšanās ar pārtiku vai dzēruši alu, kura izcelsme ir apšaubāma, bet vienalga turpinot to dzert, jo nekā cita pa rokai nebija. Vajag izmēģināt daudzas lietas šajā dzīvē, bet pēc 30 gadu vecuma vajadzētu izvērtēt, vai tiešām ir jādara viss, jo visu izbaudīt tik un tā mēs nepagūsim. Mums nepietiks tam laika. Ir jāsaprot, kam tērēt laiku un kam nē. Nāve vēl ir aiz kalniem, tomēr ir jādomā par kvalitatīvi nodzīvotu dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!