Foto: Shutterstock
Pirmais, kas sniedz iespaidu par cilvēku, ir viņa izskats, bet pēc tam mūsu viedokli veido viņa sarunas prasmes. Labas komunikācijas iemaņas mums radīs labu iespaidu par cilvēku kopumā, bet, ja sarunā neizrādīsi cieņu, noteikti cilvēki centīsies izvairīties no turpmākas saziņas ar tevi.

Protams, ja vien vēlies nākotnē turpināt kontaktēties ar šiem cilvēkiem, noteikti nevēlēsies viņam likt justies slikti, neizrādot cieņu. "Reader's digest" apkopojis neapzinātās darbības, ko veicam, aizskarot savu sarunu biedru.

Sarunu biedra pārtraukšana

Foto: Shutterstock

Atbildes nesagaidīšana pēc aptaujāšanās

Foto: Shutterstock

Neļaušana sarunu biedram apdomāties

Foto: Shutterstock
Iespējams kāds draugs, kolēģis vai dzīvesbiedrs tev sāks stāstīt par kādu pinķerīgu situāciju, kas var iekļaut izvēles veikšanas nepieciešamību. Atstāstot gadījumu, šis cilvēks apgalvos, ka nezina kā pareizajā situācijā rīkoties, protams, gaidot kādu padomu no tevis. Svarīgi, ka tu uzreiz necenties dot viennozīmīgu atbildi – nedari to vai rīkojies šādi, bet centies viņam pašam dot iespēju atrisināt situāciju, uzdodot papildjautājumus. Jāatzīst, ka dažkārt šāds process var diezgan ilgi ievilkties, tomēr tev jāļauj viņam skaļi domāt. Kamēr vien viņš izsver iespējas un kaut kādā ziņā tuvojas konkrētajam lēmumam, ļauj viņam pašam atrisināt situāciju un veikt atbildīgo lēmumu. Ja viņam nudien prātā nenāk nekādas idejas, vari pastāstīt, kā šādās situācijās rīkotos tu.

Mānīga piekrišana, lai tikai izbeigtu sarunu

Foto: Shutterstock

Prāta 'atslēgšana' pēc gara monologa

Foto: PantherMedia/Scanpix

Uzmanības nepievēršana

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!