Foto: Shutterstock

11. septembris saskaņā ar Mēness kalendāru ir laba diena, lai vāktu ārstniecības augu saknes un gatavotu zāles. Tad liksim lietā zināšanas, kuras saglabājušās no viduslaikiem, un pagatavosim toniku, kas nokaus katru infekciju, kura mēģinās tuvoties. Tiesa, ne visas sastāvdaļas atradīsim savā dārzā, bet gan jau pārējais veikalā atradīsies!

Šis toniks faktiski ir antibiotika, kas nogalina gan gramnegatīvās, gan grampozitīvās baktērijas. Tam piemīt arī pretvīrusu un pretsēnīšu īpašības, tas uzlabo asinsriti un limfas plūsmu visās organisma sistēmās. Šis vienkāršais brīnumlīdzeklis stiprinās imunitāti un ir arī labākais līdzeklis cīņā ar kandidozi.

Pagatavošanas gaitā iesakām izmantot cimdus, sevišķi, kad tiksi līdz aso piparu apstrādei. Uzmanies, jo maisījums ir dedzinošs un var kairināt arī gļotādas!

Tev būs nepieciešami:

  • 700 ml ābolu etiķa,
  • ¼ tases sīki sagrieztu ķiploku,
  • ¼ tases sīki sagrieztu sīpolu,
  • 2 svaigi čili pipari – pēc iespējas asāki!
  • ¼ tases rīvēta ingvera,
  • 2 ēdamkarotes rīvētu mārrutku,
  • 2 ēdamkarotes kurkumas pulvera vai 2 gabaliņi kurkumas saknes.

Sajauc visas sastāvdaļas, izņemot etiķi, un ieliec tās aizvākojamā keramiskā traukā (2/3 trauka jābūt pildītam ar sausajām sastāvdaļām), tad pielej etiķi – tas aizņems atlikušo trešdaļu. Kārtīgi aizskrūvē trauku un samaisi. Nostādini maisījumu sausā, vēsā vietā divas nedēļas, vairākas reizes dienā sakratot.

Pēc 14 dienām kārtīgi nospied un izkās šķidrumu, bet sauso maisījumu izmanto dažādās receptēs.
Tavs supertoniks ir gatavs lietošanai! Saslimšanas gadījumā lieto pa ēdamkarotei vai mazai glāzītei. Imunitātes stiprināšanai un saaukstēšanās ārstēšanai vari to lietot pa tējkarotei dienā, devu palielinot līdz mazas glāzītes apjomam. Nopietnu saslimšanu un infekciju gadījumos lieto toniku pa ēdamkarotei 5–6 reizes dienā, bet sāc ar mazu devu, jo sava stipruma dēļ toniks var izraisīt sliktu dūšu vai vemšanu.

Šīs zāles nav jāglabā ledusskapī – tās arī tāpat ilgi uzglabājas. Starp citu, kad esi vesels, vari to izmantot arī salātu mērču vai ragū pagatavosanai – pielej eļļu, un gatavs!

Vēl tikai daži ieteikumi lietošanai:

  • Uzmanies – maisījums ir stiprs un ass!
  • Nelieto uzlējumu tukšā dūšā!
  • Neatšķaidi ar ūdeni – tas mazinās ārstniecisko efektu.
  • Pirms norīšanas paskalini to mutē.
  • Pēc tonika lietošanas apēd daiviņu apelsīna, laima vai citrona, lai atvieglotu dedzināšanu un karstumu.
  • Tā kā visas sastāvdaļas ir dabiskas un nav toksiskas, šīs zāles nelielās devās var lietot arī grūtnieces un mazi bērni.
  • Ja tevi tomēr māc šaubas, noteikti pajautā savam ģimenes ārstam!

Lai saprastu, kādēļ šis līdzeklis ir tik efektīvs, aplūkosim sastāvdaļas:

Ķiploks ir spēcīgs antibiotiķis ar plašu vērtīgo īpašību spektru. Atšķirībā no ķīmiskajiem preparātiem, kuri iznīcina gan sliktās, gan arī labās baktērijas, ķiploks "uzbrūk" tikai sliktajām baktērijām un mikroorganismiem, bet labos stiprina.

Sīpoli ir ķiplokiem tuvu radu – to darbība ir līdzīga, tikai maigāka, bet kopā šis pāris strādā brīnišķīgi.

Mārrutki no deguna dobuma un plaušām izvada kaitīgos gripas un saaukstēšanās mikroorganismus. Tie sašaurina deguna asinsvadus, kur visbiežāk iemājo gripa un iesnas.

Ingveram piemīt pretiekaisuma iedarbība, tas arī stimulē asinsriti.

Čili pipari labāk par citām sastāvdaļām stimulē asinsriti. Tie savu pretiekaisuma darbību vērš tieši uz to vietu, kurai tas visvairāk nepieciešams.

Kurkuma ir visvērtīgākā garšviela. Tā atbrīvo no infekcijām un mazina iekaisumus, aizkavē onkoloģisko slimību attīstību un novērš plānprātības rašanos. Tā īpaši ieteicama tiem, kas sūdzas par locītavu sāpēm.

Ābolu etiķa ārstnieciskās īpašības Hipokrāts zināja jau 400 gadus pirms mūsu ēras. Stāsta, ka viņš par labākajām zālēm pasaulē uzskatīja medu un ābolu etiķi. Tas satur kāliju, pektīnus, beta karotīnu un ābolskābi.

Lūk, un šo brīnišķīgo sastāvdaļu salikums tev ātri vien ļaus justies veselam, mundram un enerģiskam visa gada garumā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!