"Jau tūkstošiem gadu astroloģija un numeroloģija rāda gaismu. Ne velti sanskritā "astroloģija" nozīmē "gaisma". Kaut nedaudz gaismas ir labāk nekā tumsa. Apgaismojot savu prātu, sāksiet redzēt realitāti aizvien labāk un labāk. Lai arī šis izdevums padara jūsu redzējumu skaidrāku!" – tā par apgāda "Jumava" sarūpēto "Astroloģijas gadagrāmatu 2017" saka tās sastādītājs astrologs Andris Račs.

Savukārt astrologs Juris Biršs piebilst: "Zodiaks neapšaubāmi ir sens – atskatoties dziļā senatnē, varam nonākt līdz pat laikam, kad tajā attēlotās zīmes un simboli tieši sakrita ar zvaigznāju pozīcijām, kur attēlotās simboliskās radības savās dabiskajās darbībās derēja par paraugu viegli saskatāmajām Saules aktivitātes iezīmēm katrā no gada divpadsmit mēnešiem. Daudz patiesāk būtu mērīt Zodiaka senatnīgumu miljonos gadu un saprast, ka Zodiaks sniedz zināšanas, ko mūsdienu pasaule ir parādā Atlantīdas un Lemūrijas civilizācijām."

Gadagrāmatā ietvertas arī astroloģiskās prognozes, ko sagatavojusi Gita Priede.

Šis izdevums grāmatnīcu plauktos nonāks oktobrī, bet mums ir ekskluzīva iespēja ielūkoties tajā jau šodien!

Dzimšanas laika nozīme

Astropsiholoģijā ļoti lielu nozīmi piešķir tam, cikos cilvēks ir dzimis. Atbilstoši tam dzimšanas brīdī planētas izvietojas virs vai zem apvāršņa. Planētas var izvietoties pa visu debesjumu – gan virs, gan zem apvāršņa, gan austrumu pusē, gan rietumos. Ja planētas ir izvietotas vienmērīgi, nekāds atsevišķs tips neveidojas. Taču daudz biežāk redzam, ka tomēr veidojas uzsvars, un pat ļoti būtisks, uz kādu debespusi. Tas savukārt astropsihologam ļauj ļoti pārliecinoši spriest par to, kā un kāpēc indivīds veido attiecības. Lai kaut kādā veidā ļautu lasītājam pašam spriest par savām vai partnera nosliecēm, ņemsim par pamatu saules kustību, konkrētāk – diennakts laika intervālus. Statistiski bieži tieši saules atrašanās austrumos, dienvidos, rietumos vai ziemeļos norāda uz indivīda raksturīgajām pamattendencēm. (Lai precīzi noteiktu tieši savu tipu, jautājiet astropsihologam.)

Saule austrumos

Ja cilvēks dzimis laikā no pusnakts līdz pusdienlaikam, dzimšanas horoskopā saule atradīsies austrumu pusē (astroloģijā – austrumu pussfērā).

Tas liecina par orientāciju uz patstāvību. Zemā līmenī šī patstāvība ir egoistiska. Es – uz sevi orientēts. Negaida no citiem, nelūdz un arī nedod. Visbiežāk tieši šajā laikā dzimušie ir vieni, jo nevēlas pakārtot savu dzīvi citiem. Piesaista sev uzmanību. Tie bieži ir aktīvi, ar iniciatīvu apveltīti. Vēlas, lai otrs pakārtojas. "Es nevienu nesaucu sev pusnakts pļavās līdzi, bet, ja tu gribi, tad nāc. Ja negribi, iešu viens pats." Bieži attiecībās saņem daudz vairāk nekā iegulda.

Saule rietumos

Ja cilvēks dzimis no pusdienlaika līdz pusnaktij, saule atrodas rietumu pusē (astroloģijā – rietumu pussfērā).

Vakara pusē dzimušie vairāk orientēti uz citiem. Visās nozīmēs – gan vairāk dot, gan vairāk iegūt no citiem. Šie cilvēki ir par mijiedarbību. Viņi reti ir vieni kā mājās, tā darbā. Vienmēr lūgti vai nelūgti tie ir saistīti ar citiem. "Dodot gūtais neatņemams." Šeit atradīsim gan atkarīgos, gan neaizvietojamos. Partnerība kā uzdevums. Reaktīva darbība. Tādēļ, ka ir kādam vajadzīgs, caur mijiedarbību gaida aktivitāti, signālu no malas. Justies vajadzīgam. Būt vajadzīgam. Jādara kas tāds, lai būtu vajadzīgs. Dāvina labāko. Dara citu labā, pat ja nav paša ieinteresētības. Prieks par citiem. Pārdzīvojums par citiem. Audzina citus.

Ļoti bieži austrumu tips dzīvo kopā ar rietumu tipu, jo abi viens otram ir vajadzīgi. Devējam vajag ņēmēju, un ņēmējam vajag devēju. Tie ir savstarpēji komplimentāri tipi.

Saule dienvidos

Ja esat dzimis laikā no saullēkta līdz saulrietam (dienā), saule atradīsies dienvidu pusē (astroloģijā – dienvidu pussfērā).

Dienā dzimušie jau no piedzimšanas brīža ir redzami, ievērojami. Viņi savā dzīvē parasti piedalās sabiedriskajos procesos, jo ir sociāli orientēti. Sevišķi tas attiecas uz dienas vidū dzimušajiem (padomju laikā ap 13.00–14.00). Viņi tiek ievēroti un lielā mērā tādēļ arī izvirzās, it kā būtu garāki par citiem. Vairāk dzīvē tiecas uz augšu, uz tālumu. Par viņiem saka: tālu ticis, augstu ticis utt. Vadās pēc objektīvās realitātes principiem. Tas bieži vien nozīmē, ka viņi tiecas nevis uz to, ko grib, bet kas sabiedrībā tiek vērtēts kā pareizs. Skaidrs, ka šie cilvēki daudz, pat ļoti daudz laika pavada ārpus mājas, arī ārpus dzimtenes. Viņiem svarīgākais laiks dzīvē ir vidusposms.

Saule ziemeļos

Ja esat dzimis laikā no saulrieta līdz saullēktam (naktī), saule atrodas ziemeļu pusē (astroloģijā – ziemeļu pussfērā).

Šajā laikā dzimušie vairāk vadās pēc subjektīvās realitātes principiem. Tiem svarīgāk ir nevis tas, kas skaitās labi, bet kas pašam ir labi. Viņiem retāk piemīt motivācija pēc ārējiem sociāliem sasniegumiem. Tā vietā viņi (parasti ar laiku, jo sabiedrības spiediens liek tiem tiekties pēc augstākās izglītības, karjeras) labāk nodarbojas ar sirdij tīkamo, pavada laiku mājās. Viņiem ir svarīgs viss, kas notiek tepat, uz vietas, blakus, pie radiem utt. Īpaši nepatīk būt sabiedrībā. Bieži dzīves piepildītākie un laimīgākie posmi ir bērnība un vecumdienas.

Dienvidu un ziemeļu tipi ir savstarpēji komplimentāri, ja spēj vienoties par lomu sadali. Vienkāršotākajā gadījumā dienvidu tips pelna naudu ārpusē, ziemeļu tips rūpējas par māju. Mūsu realitātē tas retāk ir tik melnbalti. Ilgtermiņā saderīgs pāris, ja dienvidu puses cilvēks (biežāk karjeras sieviete) nesāk izrādīt neapmierinātību ar ziemeļu tipa vīrieti, kurš par maz grib attīstību, karjeru, izglītību utt. Ja viņa liek vīrieti mierā, viss izveidojas labi. Ja dienvidu tips ir vīrietis, parasti problēmu nav — vīrs atnes mamutu, sieva pagatavo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!