11 gadus vecā Anglijā dzimusī Alma Doičere, kura tiek uzskatīta par brīnumbērnu, 29. decembrī Vīnē, Austrijā atrādīs pašas sakomponēto izrādi "Pelnrušķīte".

Patlaban mazā komponiste, pianiste un vijolniece Alma sparīgi gatavojas pirmizrādei. Lai gan Almu mūzikas pasaulē steidz pielīdzināt Volfgangam Amadejam Mocartam, intervijā raidsabiedrībai BBC meitene uzsvēra: "Es esmu mazā Alma, nevis mazais Mocarts".

Brīnumbērns Alma uz skatuves debitēja 2015. gadā savā koncertā, kurā viņa vijoli spēlēja kopā ar orķestri. Taču pazīstama Alma kļuva jau 2012. gadā, kad komēdiju aktieris Stīvens Frajs "Youtube" radīja kanālu ar nosaukumu "AlmaDeutscher". Un tas, savukārt, veicināja meitenes atpazīstamību medijos.

Savu pirmo sonetu klavierēm Alma sakomponēja sešu gadu vecumā, bet pirmo operu, kas bijusi visai īsa, – septiņu gadu vecumā. Turklāt Alma sevī nemaz neredzot neko īpašu, kaut ko, kas nebūtu normāli. Proti, viņai nepatīk, ka viņu salīdzina ar Mocartu, un savu talantu Alma uzskatu par pilnīgi normālu lietu.

Almai ir arī sava mājaslapa, kurā var atrast ziņas, ka 2005. gadā dzimusī meitene klavieres sākusi spēlēt divu gadu, bet vijoli – trīs gadu vecumā. Operu "Pelnrušķīte", kuras pirmizrāde gaidāma jau decembra beigās, Alma pabeidza komponēt 10 gadu vecumā, liecina informācija meitenes talantam īpaši izveidotajā mājaslapā. Biļetes uz Almas komponēto operu maksā no 46 eiro, liecina "Oeticket" publicētā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!