Krāsu terapijas sistēmas Aura-Soma "vizītkarte" ir no divām krāsu frakcijām veidotās balansa eļļas jeb ekvilibriumi. Raugoties tajās un izvēloties sev tīkamos krāsu salikumus, mēs ne vien varam citādi paraudzīties paši uz sevi un svarīgākajām savas dvēseles vajadzībām, bet arī "izskaitļot" un izprast kādu nozīmīgu notikumu, datumu vai citu skaitļos mērāmu lietu. Piemēram, rast ieskatu tajā, ko mums nesīs jaunais 2017. gads, kādās enerģijās to vadīsim un kas būs mūsu kopīgās stiprās un vājās puses.

Šajā jautājumā Aura-Soma ņem talkā numeroloģijas zināšanas. Proti, katram ekvilibriumam (pudelītei) sistēmā ir savs kārtas numurs, pašlaik to ir 114. Izvēloties attiecīgi numurētas pudelītes, mēs iegūsim krāsu valodā izteiktu jebkuru gadskaitli vai datumu.

Vēl viens universāls noteikums, skaidrojot krāsu valodā teikto, – augšējās frakcijas krāsa norāda uz procesiem un īpašībām, kas piemīt mūsu prātam, "Ego" un Apziņas sfērai, savukārt apakšējā frakcija atspoguļo mūsu dvēseles noskaņas, bezapziņā notiekošos procesus, arī mūsu instinktīvo pusi.

Lūk, četri varianti, kā mēs varam attēlot gadskaitli "2017".

Skaitļu summa 1

Skaitļu summa 1

Numeroloģijā bieži vien aplūko skaitli, summējot tajā esošos ciparus 2+0+1+7=10 un 1+0=1

Tātad pasaules daļa, kur izmanto Rietumu gadu skaitīšanu, var gaidīt jauniem iesākumiem bagātu laiku.

Viens piemērs no pasaules aktualitātēm – lai gan ASV prezidenta vēlēšanas (tātad milzu pārmaiņas visā pasaules sabiedrībā) notika jau 2016. gadā, tomēr pie savu pienākumu pildīšanas jaunievēlētais prezidents stāsies, kad klāt būs 2017. gads.

Šajā gadā mēs bieži gribēsim izsaukties: "Tas ir kaut kas nebijis!" Reizēm ar sašutumu, citreiz – ar sajūsmu. Lai nu kā, Aura-Soma iesaka mums visiem būt gataviem vingrināt savas spējas pielāgoties pārmaiņām. Jo prasmīgāk spēsim pielāgoties pārmaiņām, jo veiksmīgāks mums izvērtīsies šis gads.

Zilās krāsas padoms: strauji mainīgā situācijā, kuras noteicējs tu neesi, allaž paliek tas, pār ko tu esi valdnieks, – tas ir tavs garastāvoklis, iekšējs, nesatricināms miers un brīvā griba – kā raudzīties uz lietām.

Zilā krāsa enerģētisko centru – čakru sistēmā atbilst rīkles čakrai – tā regulē tādus procesus kā sevis izpausme (runa, balss) un resursu uzņemšana (elpošana, ēdiens un dzēriens, ko norijam... arī informācija, kuru mēs izvēlamies uzņemt). Pret visām šīm lietām šogad ir īpaši vērts izturēties apzināti, būt izvēlīgam, lai nebūtu jācīnās ar "sveša krupja norīšanu".

Pārmaiņas allaž ir izaicinājums, ne velti viens no seno ķīniešu lāstiem skanēja apmēram tā – "kaut tu dzīvotu pārmaiņu laikā!". Kad apkārt viss strauji mainās, ar mums var notikt jebkas – cilvēks var atklāt sevi no pilnīgi negaidītas puses. Tieši par šo milzīgo potenciālu, kas slēpjas mūsu zemapziņā, vedina domāt 1. ekvilibriuma zemākā frakcija. No malas tā var šķist gluži melna, taču tuvāk ieskatoties – ļoti koncentrēta aveņkrāsa, angliski dēvēta "deep magenta", tātad "dziļā madženta".

Savukārt tiem, kas pieraduši domāt "melnbaltās", "labs/slikts" kategorijās un nevēlas iedziļināties nedz savās, nedz apkārtējās nokrāsās, gads liks justies visai neomulīgi – sak, apkārt tumsa, tumsa vien.
Visbeidzot, 1. ekvilibriuma nosaukums ir "Fiziskais glābējs". Un patiesi – šī balansa eļļa sevi labi pierādījusi, dziedējot zilumus, skrāpējumus vai kukaiņu kodumu pēdas. Daudzi ceļotāji tās kabatas versiju vienmēr tur pa rokai ceļojumu aptieciņā.

Uz ko norāda "Fiziskais glābējs" gaidāmā gada kontekstā? Protams, rūpes par savu fizisko ķermeni, tā labsajūtu ir un paliek prioritāte, iespējams, kādam šis gads liks pārbaudīt savas fiziskās spējas un izturību – piemēram, var gaidīt, ka plašumā ies dažādas izaicinājumu un sevis pārvarēšanas aktivitātes – kā maratons vai lielie pārgājieni.

Vēl mums visiem daudz uzmanības nāksies veltīt ļoti pasaulīgām lietām – naudai, materiālajām vērtībām, darījumiem un saistībām. Un tas patiešām skars katru personīgi, fiziski. Lūk viena lieta, kas norāda uz tuvojošos – Saeimas pieņemtais un Prezidenta neizsludinātais likums, kas smagi skartu katru mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju mūsu valstī.

Ko ar to visu iesākt?

Saglabā mieru (zilā krāsa) un turpini izzināt savas līdz šim neizmantotās prasmes un talantus (dziļā aveņkrāsa) – nedaudz piepūloties, tās varēsi pārvērst par jauniem ienākumu avotiem.

Gadskaitļa summa kā divciparu skaitlis – 10

Gadskaitļa summa kā divciparu skaitlis – 10

Nonākam jaunā interpretācijas līmenī. Tas nenoliedz visu iepriekš teikto, bet gan papildina ar jauniem akcentiem.
Personīgi man šī ir viena no mīļākajām Aura-Somas eļļām. Tajā abas frakcijas ir vienādā smaragdzaļā krāsā, tātad krāsas vēstījums būs viens gan apziņai, gan bezapziņai.

Ekvilibriuma devīze "Ko sēsi, to pļausi!" Aura-Somas izcelsmē ir cieši saistīta arī ar seno Taro kāršu orākulu, tāpēc šajā devīzē varam atpazīt Taro 10. Lielā Arkāna "Fortūnas Rata" pamattēmu. Aura-Somā 10. ekvilibriuma nosaukums ir "Ej, apkamp koku!"

Tad nu būsim gatavi, ka šis gads pasaules mērogā daudz liks domāt par ekoloģiju, bet visvairāk par mežu un par Zemes plaušām dēvētas zaļās dabas tematiku. Tajā skaitā arī par gaisa kvalitāti, jo zaļā krāsa ir ne tikai augu valsts simbols. Čakru sistēmā tā atbilst 4. – sirds čakrai, kura regulē arī mūsu elpošanas orgānu darbību.

Ko darīt katram personīgi?

Uztver ekvilibriuma nosaukumu un devīzi kā padomus: pavadi laiku pie dabas, mācies pareizi elpot. Sēj, stādi, vāc ražu – kaut vai puķpodā uz palodzes! Vairo zaļumu ap sevi. Taču mūsdienās ar zaļumu vairošanu daudzviet būs par maz. Tāpēc attīsti savu zaļo domāšanu (zaļā punkta aktivitātes, atkritumu šķirošana un pārstrāde). Cerēsim, ka šis gads arī šajā jomā nesīs vērtīgus jaunumus.

Ja viss tik pozitīvi, tad kādas gan zaļajai krāsai ir negatīvās puses? Ir arī tādas, un vislabāk mēs to redzam latviešu teicienā "kļūt zaļam no skaudības". Jā, pārmēru daudz zaļās krāsas cilvēka izvēlē gandrīz nekļūdīgi rāda, ka viņam ir tendence mūždien salīdzināt sevi ar citiem, meklēt un atrast dzīvē kādu netaisnību pret sevi, sak "kaimiņu pagalmā zāle zaļāka", un, atrodot svešā acī skaidiņas, nemanīt, ka pašam starp skropstām jau sadīdzis ražens baobabu mežs. Zinot, kā tas notiek mūsu platuma grādos, pieļauju, ka šāda "līdzināšanas" tendence šogad būs manāma sabiedrībā kopumā. Vēlies būt mazākumā? – seko Ošo "zaļajam padomam": "Salīdzināšana nes pārākumu un pazemināšanu. Kad jūs nesalīdzināt, viss pārākums un pazemināšana izgaist. Tad jūs esat, jūs vienkārši eksistējat. Mazs krūmiņš vai dižens koks – nav nozīmes; jūs – tas esat jūs. Jūs esat vajadzīgi. Zāles stiebriņš ir tikpat vajadzīgs kā izcila zvaigzne. Bez zāles stiebriņa Dievs būs mazāks nekā ir. Dzeguzes dziesma ir tikpat vajadzīga kā jebkurš buda; pasaule būs mazāka, viņš būs nabagāks, ja dzeguze pazudīs. Palūkojieties apkārt. Viss nepieciešamais, viss, kas ir, saskan savā starpā. Tā ir organiska vienotība: nav neviena augstāka, nav neviena zemāka, neviens nav paaugstināts un neviens nav pazemināts. Visi ir unikāli bez jebkādas salīdzināšanas."

Ak, jā, vēl mazliet no pasaules mēroga lietām – zaļā ir arī islāma iecienītākā krāsa, tur tā ir dzīvības un pavasara atmodas krāsa. Tātad varam teikt, ka ziņās jaunumi no islāma teritorijām turpinās skanēt un neatstās mūs vienaldzīgus.

Gadskaitlis pa cipariem – 2017

Gadskaitlis pa cipariem – 2017

Tagad saliksim gadskaitli no cipariem kā no lego klucīšiem 2-0-1-7.Pirmais cipars "2" – viscaur zilā krāsā. Tas pavadīs cilvēci vēl 1984 gadus. Pamatideja: miermīlīga saskarsme, viss, kas saistīts ar autoritāti un ietekmi. Varam paredzēt, ka, lai prasmīgi apietos ar šīm lietām, cilvēcei būs jāmācās vēl gana ilgi – kā reiz paspēs līdz nākamai tūkstošgadei... Spēja saglabāt vēsu prātu un uzticēšanās savai iekšējai intuīcijas balsij, spēja atšķirt, kad tev cenšas "iebarot" viltus faktus un autoritātes; sajust, kad "klusēšana ir zelts" un kad vārdam piemīt liels spēks un klusēt nedrīkst – to visu mēs varam vingrināties ik dienas. Un tie, kas atceras vēl nesenos deviņdesmitos gadus, piekritīs, ka tik daudz iespēju, kā pat parastam cilvēkam tapt sadzirdētam kaut visā plašā pasaulē, kas kļuva pieejamas mums visiem ar šo "tūkstošgadi nr. 2", cilvēces vēsturē nav bijis nekad.Otrais cipars "0" pēc skata ir visai līdzīgs trešajam, jau iepriekš minētajam "1". Arī nulles ekvilibriums tiek dēvēts par glābēju – "Garīguma jeb Gara glābējs". Tā augšējā frakcija ir mēļā jeb indigo, saukta arī par "karaliski zilo" krāsu. Šī raksturo mūsu gadsimteņa enerģiju un atbilst trešās acs čakrai. Nav grūti uzminēt tās saikni ar dažādām ekstrasensorām spējām – sesto maņu, gaišredzību, intuīciju – visām spējām kas ir "hiper-", "super-" un visādi citādi "pār-". Un nav nekāds brīnums, ka tur, kur runa par "pārcilvēciskām" spējām, tur vieta iedomībai un salīdzinājumiem "es esmu garīgāks par tevi", "mana ticība/guru/garīgā tradīcija ir lielāka/labāka/īstenāka par tavējo" – to visu mēs varam vērot apkārtējā sabiedrībā ik uz soļa.
Lai karaliski zilais vilnis nenorautu mūs no kājām, katram šajā gadu simtenī nāksies uzņemties atbildību par paša garīgo vērtību skalu: nepietiks ar to, ka kāds garīgais līderis/ guru ir pateicis – dari tā, lūdzies tā, un dzīves beigās tiksi apbalvots, bet citādi – sodīts.

Simboliski, ka tikai šajā gadsimtā (proti, 2014. gadā) Romas Pāvests Francisks atļāvās publiski teikt runu, kurā atzina, ka grēciniekiem domātā "elles pekle" neeksistē un ka "ikviena reliģija ir patiesa, jo tā ir patiesa visu tās ticīgo sirdīs".Par 1. ekvilibriumu rakstījām jau iepriekš, tāpēc uzreiz pie nr.7! Tajā atrodamās krāsas – dzeltenā virs zaļās. Personīgajā izvēlē tā simbolizē situāciju, ko mēdz dēvēt par ticības pārbaudi, – apstāšanos krustcelēs, lai ar pārliecību turpinātu paša izvēlēto ceļu. Kristiešiem šajā ziņā daudz ko izteiks otrs ekvilibriuma nosaukums "Ģetzemanes dārzs" – olīvu dārzs, kur Kristus pavada savu pēdējo nakti pirms došanās krusta ceļā. Tātad 2017. gads būs svarīgas izvēles un pārdomu brīdis sabiedrībai kopumā.No čakru sistēmas viedokļa šeit apgrieztā kārtībā ir redzamas divas – lejā sirds čakra (tātad mūsu sirdsbalss, sirdsapziņas mājvieta), bet tai pāri – saules pinuma centrs (tātad Ego spēka centrs, kā arī zona, kur bezapziņa glabā savu iepriekš uzkrāto pieredzi, it sevišķi bailes). Ne velti dzeltenā krāsa izvēlēta par fonu visās nopietnu briesmu brīdinājuma zīmēs – tā mēs jau instinktu līmenī kļūstam piesardzīgi, to redzot!Tam, kurš spēs sadzirdēt savu sirdsbalsi un, pārvarot paša prātā uzbūvētos šķēršļus, sekot tai, liktenis šogad būs sarūpējis dāsnu atalgojumu – par to vēsta ar skaitli "7" saistītais Lielais Arkāns – "Kaujas rati', kuros lepni izslējies uzvarētāja stāvs.

Visbeidzot dalām gadskaitli uz pusēm – 20 un 17

Visbeidzot dalām gadskaitli uz pusēm – 20 un 17

20 ir mūsu gadsimta kārtas numurs. Šeit lejas frakcijā ir rožaini rozā krāsa, bet virs tās – debeszilā. Pat pirms atklājam, ka ekvilibriuma nosaukums ir "Zvaigžņu bērns", iespējams, kādam jau paspējušas rasties asociācijas ar mazu bērnu drēbītēm un mantām, kur rozā un zilais kalpo kā dzimumu diferencēšanas drošākā pazīme. Tieši tā – visu šo gadsimtu sabiedrība un katrs no mums visdažādākajos leņķos testēs un pētīs Vīrieša un Sievietes lomu, audzināšanas atšķirības puikām un meitenēm, vīrišķības un sievišķības fenomenu. Arī ģimenes un partnerattiecību tēmu kā tādu. Šis gads nebūs izņēmums.

No čakru sistēmas viedokļa – rozā ir tas pats stāsts par sarkano – saknes čakras tēmu. Lai gan ir nianses – sarkans ir intensīvais spilgtais – izdzīvošanai vajadzīgais spēks. Savukārt rozā – tas ir "spēks un maigums" jeb beznosacījumu mīlestība, ko mēs vistīrākajā formā varam saņemt vien pašā agrīnajā bērnībā. Savukārt, ja bērnībā jutām beznosacījumu mīlestības deficītu, atlikušo dzīvi veltīsim "ideālo vecāku" meklējumiem un centieniem, lai mūs tā mīl mūsu partneris, vai arī – visādi noliegsim mīlestības vērtību.

Var pat teikt, ka mūsdienu sabiedrībā būs daudz tādu, kas pat 70 gadu vecumā būs gluži kā bērni. Un vēl zīmīgi, ka gluži vai katrs mūsdienu psiholoģijas virziens akcentē to, ka "saknes visam, kas veido mūsu personību šodien, meklējamas dziļā bērnībā". Tad nu zilais virs rozā atgādina: lai kas arī noticis tavos pirmsākumos – bērnības traumas, pārestības vai zaudēti bērnības sapņi – un lai kas arī notiktu tagad, nobriedis pieaugušais spēs raudzīties uz visu, saglabājot mieru un gatavību miermīlīgai saziņai.
Ekvilibriums nr. 17, kur zaļā krāsa atrodas virs violetās, ir ieguvis nosaukumu "Trubadūrs". Savukārt Taro Lielo Arkānu sistēmā skaitlis 17 atbilst Arkānam "Zvaigzne". Par trubadūriem Viduslaikos sauca ceļojošus dzejniekus–dziesminiekus, tiem bija nozīmīga loma Eiropas kultūras dzīvē Krusta karu laikmetā. Nu ko, šis gads rādās būt sevišķi ražīgs jaunām skatuves un mākslas zvaigznēm. Ja tevī dus dziedātājs vai dzejnieks, iespējams, pienācis laiks tam dot vārdu!

Šajā krāsu kombinācijā atkal ieskanās zaļā sirdsbalss tēma. Savukārt violetais virs tās atbilst gan augšējai – vainaga čakrai, kas ir mūsu radošuma un saiknes ar Augstāko Spēku centrs, gan arī norāda uz dziļu transformāciju. Tātad – meklē un cel gaismā savus slēptos talantus. Iedvesmojies no citiem, bet rodi savu unikālo skanējumu, savu izteiksmes veidu. Ja ne vairāk – tad spēsi izmainīt sevi, ja būs lemts – tavi garabērni mainīs un pilnveidos visu pasauli. Un tu atstāsi savas pēdas cilvēces vēsturē, kā to savulaik paveica pirmie Viduslaiku romantiķi – trubadūri.

"Tas viss nav par mani!"

Pēc šā raksta izlasīšanas tā, iespējams, teiks daudzi.
Un viņiem būs pilnīga taisnība – kā jebkura vispārīga prognoze, šis nav stāsts par ikvienu no mums. Šis ir mēģinājums ieraudzīt kopīgo nākamā gada rakstu, taču tas veidojas no daudz jo daudziem individuāliem likteņa pavedieniem. Tāpēc Aura-Somas praktiķi ir vienisprātis ar astrologiem un numerologiem, ka daudz vairāk mums spēj pateikt individuāla prognoze.

Aura-Somā mēs to veidojam, izmantojot vairākas metodes. Viena būtu, nosakot gada krāsu vibrācijas, izmantojot jautātāja dzimšanas gadu (vai, ja prognozi veido organizācijai, – dibināšanas datumu). Cits piegājiens ir vairāk saistīts ar intuitīvu izvēli. Tad, sadalot gadu 10 segmentos, iespējams daudz noteiktāk pateikt, kāda būs šā laika dinamika konkrētam vaicātājam. Kā jau nojaut, lai saņemtu šādu prognozi, būs jāpiesakās uz individuālu konsultāciju pie Aura-Somas praktiķa.

Vai vēl viens, gadumijas svinībām piemērots variants: sarīkot ballīti ar draugiem un ielūgt Aura-Somu pie sevis – ir novērots, ka prognozes, kas sastādītas līksmā noskaņojumā, arī mēdz būt labu vēstošas un ātrāk piepildās!

Lai mums visiem laimīgs un spilgtiem laimes mirkļiem bagāts gads!

Par autori: Alīna Voronova ir emocionālās veselības konsultante. Ar Aura-Somu tuvu pazīstama kopš 2003. gada un kopš 2012. gada ir Aura-Somas krāsu terapijas praktiķe.

Ja vēlaties pieteikties individuālai konsultācijai vai sarīkot kolektīvu pasākumu, zvaniet Alīnai 29177308 vai uzmeklējiet Facebook lapu Emotional Health in Latvia.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!