No 19. decembra Marss pāriet Zivīs, un tur atradīsies līdz pat nākamā gada 28. janvārim. Nu ko? Laiks mazlietiņ atslābt un ļauties straumei!

  • Šajā laikā varam izjust gluži pretrunīgas enerģijas, jo Marss mūs rosina uz aktivitāti, bet Zivis – uz atpūtu. Tādēļ, lai neatslābtu pavisam, lūk daži ieteikumi, kā labāk izmantot šo laiku un kam jāpievērš galvenā uzmanība:
  • Ir piemērots brīdis, lai padomātu par savu ieguldījumu dažādos labdarības pasākumos, palīdzētu citiem un atsauktos uz viņu vajadzībām.
  • Dažiem var būt grūtības ar saņemšanos, tādēļ darbi var iekavēties un varam tos novilcināt līdz pēdējam brīdim (lai gan pēc tam visu paveikt vienā rāvienā).
  • Par dažām lietām domāsim, ka tās atrisināsies pašas vai ka tās jārisina citiem. Tikai tad, kad jutīsim, ka nekas nenotiek, bet vajadzētu, ķersimies klāt paši.
  • Kā jau ar Zivīm, kas ir okeāna simbols, mēs esam enerģētiski saistīti ar visu pasauli, tādēļ var būt grūtības koncentrēt uzmanību uz kaut ko konkrētu, jo pat nelieli sīkumi spēs novērst mūsu uzmanību. Ko darīt?
  • Pēc iespējas radīt sev tādus apstākļus (vienalga, vai tas ir klusums, kad vienkārši jāaizver durvis, vai fona mūzika, kas palīdz mums koncentrēties), kas ļauj mums noturēties uz pareizās nots līdzīgi kā, dziedot korī vai spēlējot simfoniskajā orķestrī. Dažkārt vienkārši jāizvēlas pareizie draugi sev blakus un darbi jāveic kopā ar kādu.
  • Mūsu gribasspēks var atslābt, un jūtīgākie no mums ļausies kopējam plūdumam, lai vienkārši vērotu, kurp šī straume mūs aiznesīs. Sajūtas "ar mums notiek", nevis "es radu notikumus un kontrolēju situāciju" nebūs svešas. Tomēr varam arī intuitīvi izpeldēt un izvairīties no situācijām, kuras citkārt radītu problēmas.
  • Dažkārt varam sajusties tā, ka īsti nezinām uz kuru pusi peldēt, jo "ūdens ir saduļķots", nav nekādas skaidrības vai arī peldam maldos un ilūzijās. Tomēr arī paši spēsim radīt šādus apstākļus ap sevi.
  • Būsim vieglāk ietekmējami, lielāka varbūtība pakļauties pūļa psiholoģijai, pieslēgties vairākuma viedoklim.

Var uznākt vēlēšanās darīt slepenas lietas, ko tādu, ko parasti neafišē. Bet – vai vajag?

Interesanti, ka, sākot ar 6. janvāri līdz pat februāra sākumam, Marss darbosies ciešā tandēmā ar Venēru, abiem kopā veidojot saspringtu aspektu ar likumu un normu sargātāju Saturnu. Aspekts darbosies abos virzienos: vai nu ļausimies kārdinājumam veidot tuvas attiecības ar partneriem, ar kuriem tas kaut kādu apstākļu dēļ nav sociāli pieņemami, vai arī spēsim tam stāvēt pāri, vienlaikus izjūtot saltu nosodījumu un ciešanas, kam par pamatu kalpos iekšējās pretrunas starp kaislībām un morāli.

Tā vai citādi – mūsu jūtīgums būs augsts, darba rezultāti lielā mērā atkarīgi no emocionālā noskaņojuma. Šim laikam raksturīgs augsts empātijas līmenis, mums apkārt būs vairāk mākslas un mūzikas, teātris un dažādas izklaides, ticība, cerība, mīlestība! Lai mums visiem gaišs un piepildīts šis brīnišķīgais pretrunu laiks! Uzticēsimies savai iekšējai balsij!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!