Foto: Publicitātes attēls

Šī gada skolēnu pavasara brīvlaikā, kas būs no 13. līdz 17. martam, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Virtakas klasē notiks izglītojošu un radošu nodarbību cikls 4.–7. klases skolēniem. Dalība nodarbībās ir bez maksas, bet iepriekš gan jāpiesakās.

Apmeklējot nodarbības, dalībnieki iegūs jaunas zināšanas, kā arī paši praktiski darbosies dažādās radošajās darbnīcās. Skolēni varēs no dažādiem rakursiem iepazīt grāmatu LNB pastāvīgajā ekspozīcijā "Grāmata Latvijā", apskatīt LNB ēku un paviesoties tās lasītavās, uzzināt par pirmajām klintīs iegrebtajām rakstu zīmēm un radīt savas dzimtas zīmi, izmēģināt linogriezuma un papīra marmorēšanas tehnikas, kā arī iesiet paši savu grāmatu, stāsta LNB pārstāve Laura Pole.

Dalība nodarbībās ir bez maksas. Tās notiks no 14. līdz 17. martam no pulksten 13 līdz 15.30. Katrā nodarbībā var piedalīties 20 bērni. Dalība tikai ar iepriekšēju pieteikšanos! Pieteikties var uz atsevišķām dienām vai visu nodarbību ciklu – epasts: gramata.latvija@lnb.lv vai zvanot pa tālruņa numuru 26420065. Nodarbības paredzētas 4.–7. klašu skolēniem.

Ko skolēni nodarbībās darīs

14. marts – rakstu pirmsākumi. LNB ēkas apskate. Iepazīšanās ar rakstu pirmsākumiem, Virtakas ieža rakstu nozīmes izzināšana, savu dzimtas zīmju veidošana.

15. marts – iespiešana. Stāsts par iespiešanu ekspozīcijā "Grāmata Latvijā". Iepazīšanās ar grafiku kā mākslas veidu Konrāda Ubāna mākslas lasītavā. Savas zīmes grebšana linogriezuma tehnikā un iespiešana uz 100 gadus senas bostonpreses.

16. marts – papīra un grāmatas dizains. Grāmatu dizaina izpēte ekspozīcijā "Grāmata Latvijā" un Alekseja Apīņa reto grāmatu un rokrakstu lasītavā. Iepazīšanās ar papīra marmorēšanas tehniku un tās izmēģināšana.

17. marts – grāmatas iesiešana. Iepazīšanās ar grāmatas sastāvdaļām ekspozīcijā "Grāmata Latvijā" un grāmatu iesiešanas tehnoloģiju LNB restaurācijas nodaļā. Savas grāmatas patstāvīga iesiešana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!