No 4. marta līdz pat 15. aprīlim mums kopā ar skaisto un patīkamo lietu un parādību patronesi Veneru būs iespēja apturēt zirgus un palūkoties atpakaļ – vai joņojam ilgotā virzienā ar tīkamiem ceļabiedriem? Un vai pajūgs, kuru esam izvēlējušies, ir gana ērts?

Visasāk retrogrādās Veneras laika tendences izjutīs šīs planētas aizbilstamie – Vērša un Svaru zīmēs dzimušie, mazliet mazāk, bet tomēr – arī Auni un Zivis. Pārējie varbūt vairāk matīs, kā planētu cikli izpaužas apkārtējo cilvēku dzīvēs, bet cilvēks nav vientuļa sala – gan jau pa ceļam trāpīs katram.

"Pirmām kārtām jāatzīmē – kamēr planēta kustas retrogādi (no Zemes raugoties – kāpjas atpakaļ), nav ieteicams veidot jaunas romantiskās attiecības, bet vairāk uzmanības jāpievērš jau esošajām, tās jāsakārto un jāatrisina visi atliktie jautājumi," šo laikposmu raksturo astrologs Edijs Spāre, un es viņam pilnīgi piekrītu.

Edijs arī piebilst, ka redzeslokā parādīsies sen aizmirsti un arī ne tik sen šķirti reiz mīļotie cilvēki. "Tas nozīmē, ka mēs neesam visus jautājumus un problēmas ar viņiem atrisinājuši. Ir vērts pārdomāt šīs attiecības, jo, acīmredzot, tajās bija kāds uzdevums, kuru mēs līdz galam vēl neesam sapratuši."

Bet nu – par visu pēc kārtas.

Līdz 3. aprīlim Venera kāpsies atpakaļ pa Auna zīmi, domīgi pārlūkojot (un arī mums kā kaķēniem peļķītē degunu iebakstot) to, ko tur sadarījusi kopš februāra sākuma. Tā kā Veneras misija ir izvēlēties, baudīt un mīlēt, tad "revīzija" skars tieši šīs tēmas. Auna zīme liek rīkoties ātri un izlēmīgi, tāpēc mums nāksies vismaz savā iekšējā pasaulē izstrēbt to, ko februārī esam savārījuši attiecībās, savā vizuālajā tēlā un tajās savas dzīves jomās, kurās baudām, izklaidējamies, gūstam prieku, izrādām un saņemam simpātiju apliecinājumus. "Atraudziņa" šoreiz var būt visai šķērma.

Ap 18. martu Venera sastop Merkuru, un būtu jānokārto attiecības, kuras kaut kā neglīti samezglojušās vai pat izirušas. Reti kuram laimēsies "dabūt atpakaļ glītās sudrablietas", bet vismaz rūgtums pēc iespējas jāizgaisina.

Jārēķinās ar to, ka marta beigās neapdomīgi publiski solījumi var sagandēt reputāciju un atņemt publikas simpātijas.

Aprīļa sākumā atgriezusies Zivju zīmē, Venēra soli pa solim saiet arvien lielākos ragos ar Saturnu, kurš mīl kārtību, likumus, noteikumus un daudz neucināsies ar visādām rezignācijā un pārdomās ieslīgušām freilenēm (lasi – ar Veneru). Nāksies piepildīt jūtu karstumā dotos finansiālos solījumus, nokārtot likumiskās naudas saistības (piemēram, šis varētu būt laiks, kad aktualizējas jautājumi par alimentiem un mantības dalīšanu šķirtās ģimenēs). Ja šie finansiālie un enerģētiskie parādi būs atdoti, vēlāks pavasaris pavērs iespējas izveidot jaunas savienības.

Lai notikumiem piešķirtu papildu dramatismu, 10. aprīlī arī Merkurs top retrogrāds, un kļūst ārkārtīgi grūti risināt ne tikai jūtu, gaumes un naudas, bet arī komunikācijas jautājumus. Šajā laikā (un līdz pat 3. maijam, bet stāsts par Merkuru ir atsevišķs stāsts) uzņēmumus dibināt, svarīgus projektus sākt un mārketingu bīdīt nav ieteicams.

Tuvu aplūkojamā posma beigām Venera sāk miegt ar aci Marsam, un tas līdz ar pavasari mūsos – Zemes iedzīvotājos – radīs vēlmi uz ātru roku sameistarot kādu romāniņu, taču diemžēl jaunu, noturīgu un perspektīvu attiecību sākšanai retrogrādas Veneras laiks neder (un arī gaumes sajūta nav īsti uzdevuma augstumos).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!