Skaidrs, ka šajā nedēļā pāri Latvijai velsies Zāļu vakaru un līgošanas bums, un par visiem pastāstīt saprotamu iemeslu dēļ nevarēsim. Taču kādu neparastāku pieminēt gribas, un šoreiz tas būs Ugunspūķa rituāls Limbažu novada Umurgas pagasta Lauvaskalnā.

Rituāls notiks īstajā Vasaras saulstāvju mirklī – 21. jūnijā plkst. 22 un ilgs vēl arī nākamajā dienā. To vadīs spēcīga komanda, kuras vārdi neprasa īpašu paskaidrošanu, – tolteku astroloģijas meistars, Maiju kalendāra ilggadējais priesteris Ivo Puriņš, viņa skolniece un grāmatas līdzautore Gunta Dauģe, reinkarniste Inga Ružicka un bioenerģētikas praktizētāja un lektore Inga Gromova, kā arī baltu zināšanu glabātāja Māra Brante, aktīvu atbalstu solījuši arī viesu nama "Lauvaskalni", kura teritorijā notiks pasākums, saimnieki.

Pateicība Zemesmātei, ūdenskristības un ogļu staigāšana

Pasākumu iecerēts atklāt ar svastikas izlikšanu no dalībnieku līdzpaņemtajām svecītēm. Tai sekos dziesmās ievibrēta dabas meditācija, veltīta planētas Zemes sakārtošanai un harmonizēšanai. Pēc meditācijas – rituāls "Paklanīšanās Zemesmātei", kura nolūks ir izveidot labu kontaktu ar norises vietas dabas gariem.

Turpinājumā – kopīgas ūdens krustabas, lai enerģētiski attīrītu un izdziedinātu fiziskos un garīgos ķermeņus. Pēc tam notiks ļoti spēcīgs ugunsmūra rituāls, kurš attīrīs visu negatīvu: ļaunas acis, noskaudumus, lāstus, nolādējumus, rituāla vadītāji apgalvo, ka tas ir tik spēcīgs, ka attīrīs pat dzimtas karmu. Nobeigumā Ivo Puriņš, Gunta Dauģe un viņu komanda visus sagatavos staigāšanai pa oglēm – gara stiprināšanai un rūdīšanai, kas dos lielu grūdienu tālākai attīstībai un augstu mērķu sasniegšanai.

Tad – došanās pirtī un atpūtā, lai celtos no rīta līdz ar saulīti un satiktos pļavā, kur notiks trejdeviņu zālīšu vākšana. Ar tām varēs pērties pirtī un dziedināt savus smalkos, garīgos ķermeņus. Šīs pašas zālītes varēs turēt mājās gada garumā, pret visu negatīvo.

Pēc zālīšu savākšanas notiks rasas smelšana un ierīvēšanās, ūdens pelde un pirtiņā pēršanās. Savākto rasu varēs izmantot ne tikai dziedniecībai, bet mājas attīrīšanai un kaitēkļu izdzīšanai.

Pēc brokastīm visi dosies uz Lauvas kalna spēka vietu veidot enerģētisko spirāli, lai piepildītu sevi enerģētiski, un pēc tam – savienotos ar kokiem. Pasākumu noslēgs rituālās zupas vārīšana, kuras laikā notiks sadziedāšanās, ieliekot savu enerģijas artavu.

Saulstāvju maģija

Šajās enerģētiski spēcīgajās dienās Zeme, Mēness un Saule atrodas īpašā stāvoklī attiecībā cits pret citu, galaktikām un citiem debesu ķermeņiem. Saulstāvjos atveras debesu vārti un izzūd robežas starp fizisko un garīgo pasauli, pārvēršot visu par vienotu veselumu. Enerģētiski spēcīgais laiks šajās dienās aktivizē zemes spēka vietas, kuras tiek dēvētas par svētvietām.

Saulstāvju naktī visi avoti, upes, ezeri un jūra ir dziednieciski, jo pilnībā mainās ūdens enerģētika un struktūra. Arī rīta rasai piemīt dziednieciskā enerģētika, tāpēc ieteicams līdz ar saullēktu rasā mazgāties un ar kreklu tajā vārtīties, lai saskarsmē ar zemi, rasu un ūdeni saņemtu veselību auglību un labklājību. Šo kreklu der saglabāt pret nebaltām dienām un, ja šādas dienas pienāk, tad vilkt mugurā.

Šajās dienās daba ir gatava ar mums sadarboties, tāpēc svarīga nozīme ir uguns rituāliem, īpaši, ja tie tiek veikti svētvietās. Tad viss Zemes un Kosmosa enerģētiskais spēks tiek novirzīts cilvēka enerģijas paaugstināšanai un izmainīšanai. Turklāt rituāls spēj izmainīt ne tikai cilvēka enerģētiku vien, bet arī vesela novada, ciema vai pilsētas, kurā tiek rīkots šāds rituāls, enerģētiku. Indijas fiziķis, guru Mahariši Maheš Joga eksperimenta ceļā pierādīja, ka zināms cilvēku skaits (kvadrātsakne no 0,1% iedzīvotāju) enerģētiski spēj ietekmēt pat lielpilsētas sabiedrību, veicinot to uz labestību, samazinot ļaunumu, slepkavības un huligānismu!

Svētvieta Lauvaskalnā

Kāpēc tieši Lauvaskalnam ticis šis uzdevums? Pasākuma rīkotāji to apraksta tā: "Tieši tad, kad Mēness atradās Lauvas zīmē (kas saistīta ar Uguns stihiju), Augstāki Spēki mūs aizveda uz enerģētiski spēcīgu un skaistu vietu- – Lauvaskalnu. Savu nosaukumu tas ieguvis, jo no augšas atgādina lauvu: tā galva atrodas vienā kalnā un rumpis citā, bet kalnam visapkārt atrodami akmeņi ar iegravētām baltu zīmēm.

Vienā citā svētvietā atrodas aplī salikti, sašķelti svētakmeņi. Vēl nesen tur tika atrasts sens zobens, kuru atbilstoši rituālam ieraka zemē. Tagad tas Lauvaskalnam piešķir īpašu enerģētiku. Augstrozes ezera krastā atrodas milzīgs svētakmens, kura enerģētika izstarojas visā ezerā.

2013. gadā Latvijā tika atvērts Šasta enerģijas portāls, un Lauvaskalnā tika aprakts viens no trim enerģētiskiem kristāliem. Šasta portāls ir Zemes enerģijas vieduma portāls, kas piepilda un izdziedina visus smalkos aspektus, paaugstina vibrācijas un palīdz ieiet sevis apzināšanās "šeit un tagad" stāvoklī."

Pasākuma organizatori aicina pievienoties ikvienu interesentu, kas vēlas sajust šīs nakts enerģiju un kopīgi sagaidīt vasaras iestāšanos, taču brīdina, ka vietu skaits ir ierobežots, un lūdz pieteikties pa tālruni 27602019.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!