Katrai zīmei ir savi plusi un savi mīnusi, sava piemīlīgā un sava niķīgi gražīgā puse. Piedāvājam koncentrētu kopsavilkumu par šā laikposma jubilāriem – Jaunavas zīmes pārstāvjiem*.

Ja velns slēpjas sīkumos, tad Jaunava ir radīta, lai šos sīkumus pamanītu, sašķirotu, atpiņķerētu un ierādītu katram savu vietu. Tiesa gan, Jaunavas priekšstati par kārtību reti atbilst apkārtējo ieradumiem, un Jaunava no tā cieš. Nekaitini Jaunavu, liekot viņai noticēt, ka apkārt valdošo haosu varēs sakārtot "kaut kad pēc tam".

Saņēmusi darba uzdevumu, Jaunava mēdz iestrēgt uz detaļām un pazaudēt no redzesloka mežu, ārstēdama turpat acu priekšā esošos kokus.

Spontanitāte un ārišķības vāji sadzīvo ar Jaunavas kautrīgumu, viņa nealkst pēc ordeņiem un tituliem, taču ļoti novērtēs, ja paslavēsi viņu argumentēti – galu galā Jaunava tiešām ir viena no visčaklākajām un uzticamākajām bitītēm gan darba, gan mājas stropā.

Dažkārt var šķist, ka Jaunava ir "sausiņš", absolūti racionāla būtne, kura nepazīst emociju dziļumu, taču šis iespaids ir virspusējs – pamēģini pažēloties Jaunavai par savām iesnām un tad redzēsi, ar kādu maigu rūpību viņa steigsies palīgā!

Jaunavu kaitina: krāšņi publiski pasākumi, prožektori un mikrofons.
Jaunavu iepriecina: iespēja "izdziedināt" kādu situāciju ar savu spēju salikt visu pa plauktiņiem.

Plusi: analītiska, modra, saprātīga, laba organizatore, precīza, pievērš uzmanību detaļām, piemīt dziednieciskas spējas. Lēni iemīlas, bet ja mīl, tad karsti.

Mīnusi: kritiska, sīkumaina, pedantiska.

Iekšējā nepieciešamība: būt noderīgai.

* Jāņem vērā, ka par tipisku Jaunavu kādu var nosaukt vien tad, ja viņa dzimšanas kartē šajā zīmē papildus Saulei ir vismaz divas planētas un/vai uzaustošā zīme (ascendents) ir Jaunavas zīmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!