Foto: Shutterstock

Visu 2017. gadu valda Uguns gailis, bet arī katru mēnesi pārvalda kāds Austrumu dzīvnieks. 7. septembrī beidzas Jan Zemes pērtiķa mēnesis un sāk valdīt Iņ Zemes gailis. Ja nu Pērtiķī ar pieri sienā neesat ieskrējuši un jaunus risinājumus kādai problēmai atraduši, tad – ko un kā darīsim turpmākajā mēnesī?

Kas tad īsti ir Iņ Zeme? Jan Zemi ataino augsti kalni, lielas mājas, vareni klinšu bluķi, cilvēcisko problēmu līmenī – lieli, smagi, grūti atrisināmi uzdevumi, laiks, kas velkas savā nodabā. Iņ Zeme savukārt ir sievišķīgāka, maigāka, plūstošāka – kā jau Iņ. Ielejas starp kalniem kalnainajos rajonos, līkumaini lauki ceļi pie mums Latvijā. Vairs nav jākāpj augstu kalnos, lai saredzētu problēmas atrisinājumu, tikai šomēnes saprotam, ka ceļš līdz tam vēl būs pietiekami tāls.

Ceļs uz mājām putekļiem klāts un balts.
Ceļš, kur gājām dzeguzi ķert. Dzeguzi ķert.

Līdzīgi kā dziesmā – lai noķertu dzeguzi, ir jāiet tāls ceļš. Lai atrastu savu laimes briljantu (jo tam līdzinās Gailis, skaistais, greznām spalvām apdāvinātais, gudrais, izcilais, spožais, talantīgais, vienreizējais, neatkārtojamais) – tieši tāpat.

Šis mēnesis mums saka – ja gribi būt īstens meistars, sava aroda pratējs, tad rēķinies, ka ceļš uz sasniegumiem būs ilgs un tāls. Strādājot un mācoties ilgi un rūpīgi, tu vari tāds kļūt. Lēni un pacietīgi, metru pa metram, kilometru pa kilometram šomēnes virzīsimies uz mērķi. Šomēnes nestrādās uzmestās lūpas princips "gribu un tūlīt uz līdzenas vietas"!

Dabūt kāroto lietu septembrī nāksies ar sievišķīgi gudru pacietību, maigumu un lēnīgumu.

Ja salīdzinām Iņ Zemi ar ieleju vai auglīgu tīrumu, tad zinām, ka tajā līdzīgi labi aug gan zāles, gan nezāles. Esam atvērti augšanas procesam, tikai mākam izvērtēt, ko audzēsim.

Katrs laika periods – vai tas ir gads vai mēnesis, diena vai stunda – ķīniešu izpratnē iedalās divās daļās. Pirmo cikla pusi valda augšējais elements, bet otro – apakšējais. Tas nozīmē, ka no 7. septembra apmēram divas nedēļas toni noteiks Iņ Zeme – pacietība, virzīšanās lēni, prātīgi un nesteidzīgi. Otru mēneša pusi nosaka Gailis – te nu skaidram jābūt, uz kādu mērķi virzāmies, te nu aktīvāk ejam uz vēlamo!

Gailis kā rudens sezonas otrais dzīvnieks ir viens no persika ziediem – atbild par jūtām un mīlu. Varbūt šomēnes pēc ilgas un rūpīgas attiecību kopšanas kādā pirkstā tiks uzvilkts saderināšanās gredzens ar briljantu vai svinētas kāzas. Varbūt kāds cits izdzirdēs – es ilgi tevi meklēju, līdz atradu!

Jā, Zeme – tas ir ilgi un pacietīgi, tie ir augsti kalni un tāli ceļi. Bet ir to vērts!

Novēlu septembrī katram noķert savu laimes dzeguzi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!