Foto: Publicitātes foto
Nav divu vienādu rokrakstu – tāpat kā nav divu vienādu personību. Tāpēc trīs košas Latvijas personības – Kristīne Garklāva, Kristīne Luīze Avotiņa un Signe Meirāne – piekrita eksperimentam un pārvērta savus viedtālruņus pierakstu blociņā. Ko viņu rakstītās pārdomas par rudeni atklāj par pašām šo vārdu autorēm, stāsta grafoloģe, mg. psych. Anita Millere.

Kristīne Garklāva

TV moderatores Kristīnes Garklāvas rokrakstā (attēlā pa kreisi) manāms, ka viņai piemīt stingri uzskati un augstas morāles vērtības, kuras ikdienā ievēro un neļauj apkārtējiem ietekmēt. Kristīne prot citos ieklausīties un sadzirdēt sev vēlamo informāciju, kaut arī reizēm neinteresantās lietas paslīd gar ausīm.

Spriežot pēc rokraksta, Kristīnei nepatīk strīdēties un no šādām situācijām ikdienā viņa cenšas izvairīties. Vārdos mēdz būt tieša, tādēļ reizēm sanāk, pat negribot, otru aizvainot. Jūtams spēcīgs paškritiskums, tomēr viņai patīk gūt atzinību par saviem paveiktajiem darbiem. Praktiski nemelo, nevēlamo informāciju izvēlas ikdienā labāk noklusēt.

Tāpat pēc rakstītā var secināt, ka Kristīnei ir plašs paziņu loks, taču īstu draugu ir ļoti maz. Savas patiesās emocijas reti kuram izpauž un ļoti daudz patur sevī. Labs radošais prāts, kas strādā ātri un spēj radīt interesantas lietas – ne velti viņas piezīmē izcelta tieši iztēle.

Kristīne Luīze Avotiņa

Mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas rokraksts (attēlā pa labi) atklāj, ka viņa ir profesionāle savā darbības jomā. Reizēm Kristīne Luīze pat gaida kritiku par saviem darbiem, un ar jebkurām piezīmem spēj tikt galā – jo tās palīdz virzīties attīstībā uz augšu. Māksliniece nebaidās aizstāvēt savu viedokli un pastāvēt par savu taisnību. Rezultātā mēdz būt visai sarkastiska, taču vienlaikus cenšas būt toleranta pret apkārtējiem.

Kristīnei Luīzei ir ļoti labas prāta spējas un attīstīta loģiskā domāšana. Enerģiska personība. Kopumā labas komunikācijas prasmes un prot uz neērtiem jautājumiem atrast interesantas atbildes. Bet to, kas notiek pašas dvēselē, praktiski nevienam uz āru neatklās. Viegli spēj sastrādāties komandā, taču nebaidās darboties arī individuāli. Attiecībās augstu novērtē savstarpējo intelektuālo, emocionālo un garīgo saskaņu.

Signe Meirāne

Populārās pavāres un pavārgrāmatu autores Signes Meirānes rakstītie ieteikumi kā saglabāt enerģiju rudenī atklāj, ka viņa ir šarmanta personība, kura prot sevi pasniegt un ir apveltīta ar labu stila izpratni. Viņa novērtē arī kvalitatīvu atpūtu ar saturu. Tiesa, rakstīšanas brīdī jūtams nogurums un entuziasma trūkums. Viņu iekšēji māc kādas šaubas, kas, iespējams, saistītas ar profesionālo attīstību.

Izpētot rokrakstu, atklājas, ka Signe ir zinoša un ar patīkamām komunikācijas prasmēm. Viņa ir emocionāli stabila personība ar labu paškontroli, kuru vajadzības gadījumā izmanto. Rokraksts atklāj, ka Signes stiprā puse ir prāts – galva strādā lieliski. Arī Signei, tāpat kā Kristīnei Garklāvai, patīk justies novērtētai un sajust atzinību par savu darbu. Arī viņa praktiski nekad nemelo, un nevēlamo informāciju drīzāk noklusē. Tomēr attiecībās ar tuviniekiem un draugiem nereti mēdz izteikties pārāk tieši, kas līdzcilvēkus, iespējams, var pat aizvainot.

Visi trīs rokrakstu paraugi rakstīti uz viedtālruņiem "Samsung Galaxy Note8" ar 0,7 mm smalko "S Pen" irbuli, kas ļauj rakstīt tikpat dabiski kā ar pildspalvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!