5. novembra pievakarē mūsu prāts vērsīsies uz tālo horizontu – Merkurs ienāks Strēlniekā. Iespējams, tas vienkārši aprobežosies ar domām par Ziemassvētkiem, kas tuvojas, jo šīs zīmes tēma tiešā nozīmē atbild par dāvināšanas prieku. Ar "olimpisku" saukli "augstāk, tālāk, plašāk" dzīvosim līdz pat nākamā gada 11. janvārim – ar kārtējo retrogrādās kustības atkāpi pa vidu.

Vispirms – par Strēlnieka zīmi

Pozitīvās izpausmes: filosofisks, taisnīgs, brīvdomātājs, jokdaris, entuziasma pilns.

Negatīvās izpausmes: pļāpīgs, netaktisks, velk laiku, vērsts uz sevi.

Pārvaldītās jomas: ceļojumi (aviolīnijas), eksports–imports, izdevējdarbība, sports, reliģiski un izglītojoši materiāli un preces skolām. Holdinga kompānijas ar investīcijām visā pasaulē. Ministrijas, Augstākā tiesa. Augstākās mācību iestādes – akadēmijas, institūti, universitātes. Baznīcas. TV un radioreklāmas. Medības, hipodromi.

Uzņēmējdarbībā: inovācijas, reklāma, publikācijas, eksports–imports jeb starptautiskā tirdzniecība.

Organismā: augšstilbi, gurni, aknas, vēnas, muskuļi.

Pēc drūmā rudens vidusposma prāts ar gaišu skatu nākotnē ies lūkot, ko vecais gads labu deva un ko jaunais vēl dos. Viss par un ap dāvanām un svētkiem. Nopietnākiem, liela mēroga prātiem – par jaunām misijām, vīzijām, stratēģijām, kā jau nobeidzot veco gadu un pirms jauna gada cēliena. Visticamāk, sociumā aktīvāka kļūs komunikācija par mūsu olimpiešiem, kam nākamais gads ir viens no nozīmīgajiem karjeras posmiem.

Līdz pat retrogrādai cilpai, 3. decembrim, Merkurs harmoniski mijiedarbosies ar humāno, šobrīd uz taisnīgumu orientēto Marsu, kas Neptūna ietekmē būs tendēts iejaukties citu personīgajās attiecībās, pārspīlēs citu nozīmi un būs uzņēmīgs pret sociālām kaitēm. Nedaudz filosofiski vispārinot un parunājot par attiecībām, sabiedrības norisēm, advokātu darbu un ne tikai, vārdi nāks pareizā vietā un pareizā laikā, un prāts piedos darbībai pareizo vektoru. No 10. līdz 16. novembrim gan akli ticēt informācijai un ļauties sapņiem nevajadzētu. Un pirkt dāvanas reklāmas iespaidā arīdzan ne – atceramies par pašu dāvanas saņēmēju, vai viņam tas maz vajadzīgs?

18.–19. novembrī labas iespējas uztaustīt nākotnes iespējas savā pašrealizācijā.

No 21. novembra līdz 3. decembrim Merkurs pievienosies divu smagsvaru – Saturna un Urāna – savstarpējai vienprātībai par inovācijām un reformām pastāvošajā struktūrā. Lielisks brīdis inženieriem, novatoriem, nevalstiskajām organizācijām. Šajā laikā ņemam rokā savus plānotājus un šķetinām, kuras ir tās vecās, labās lietas, kuras varam atstāt, un kuras jaunās jāņem klāt.

Dari tagad, jo decembrī Merkurs būs retrogrāds!

Ir gan viens bet. Un tas ir Merkura retrogrādais posms no 3. līdz 24. decembrim, kas nule izplānotajam liek pievērsties atkārtoti.

Tātad – līdz 3. decembrim ieliekam pirmos asnus savām vēlmēm, vīzijām, stratēģijām, un tad līdz Ziemassvētkiem (retrogrādajā Merkura posmā) ļaujam sev intuitīvi pieslēgties – vai tas ir tas, kas mums aktuāls (9.–16. decembrī retrogrādais, intuitīvais Merkurs savienojas ar gribas simbolu Sauli), nepieciešams un nesīs vēlamo gandarījumu (14.–17. decembrī savienojums ar vērtību dievieti Veneru – starp citu, uzmanīgi ar pirkumiem šajā posmā, jo ar retro Merkura laikā veiktiem pirkumiem un noslēgtiem darījumiem gadās visādas ķibeles).

17.–30. decembrī iluzionists Neptūns vēl aicinās sapņot un ļauties, kas gan nebūtu vēlams šajā laika periodā.

Gala rezumējums tad pieder laikposmam no 24. decembra līdz 11. janvārim (šajā laikā Merkurs Strēlniekā atkal dodas uz priekšu taisnvirziena kustībā). Izmantojam jaunā gada mistērijas iespējas – uzrakstām vēlmes uz papīra un kopā ar raķeti aizšaujam jaunajā gadā. Piepildās! Ir pārbaudīts!

Kopsavilkums

Sarunu biedrs šajā laikā kā Ziemassvētku vecītis – runās par brīnumiem un iespējām ar tādu optimismu, ka grūti būs pretoties šai aizrautībai. Rēķinies, ka būs pagrūti viņu piedabūt risināt lietas, kas aktuālas šeit un tagad jeb pie zemes.

Pārskatām savas misijas, vīzijas un stratēģijas nākamajam gadam, plānojam ceļojumus, mācības!

Bērniem iegādājam Adventes kalendārus, sev – nākamā gada plānotājus.

Filozofisks laiks, kas ļauj palēkties no ikdienas un padomāt lielākās kategorijās par savu dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!