Austrumniekiem galvenais ir ci enerģija, laika plūsma, viņi seko tai, nevis mūsu – rietumnieku –kalendāriem. Un viņu gads pēc Saules sākas 4. februārī. Tad laiks kļūst mazliet gaišāks, varbūt kāda pile nopil no lāstekas jumta malā, un mums ir skaidrs – pavasaris ir sācies! Gada pirmais mēneša zvērs Tīģeris ir gatavs sparīgam lēcienam jaunā gadā un jaunā dzīvē.

Starp citu, varbūt tāpēc mūsu Jaungada apņemšanās sākt jaunu un skaistu dzīvi pēc pāris nedēļām izplēn, jo 1. janvārī valda vēl aukstā ziemas enerģija, kad nu galīgi negribas tuntuļoties ārā no ziemas jakām un džemperiem. Un līdz bikini sezonai vēl tālu, gan jau kaut kā... Mans ieteikums: ja nu vajag un vēlies – savu jauno, skaisto dzīvi sāc 4. februārī.

Taču – ko gan vēl varam sadarīt, kamēr Gailis vēl neatdod savas pozīcijas?

Tīģerim tā diezgan vidēji klājies, viņam galvenais – nezaudēt draugus un sakarus, jo nākamgad Suns to iejūgs cīņā par taisnību, jāstrādā būs daudz, un noteikti vajadzēs draugu plecu.

Trusim vēl pēdējie metri cīņā ar Gaili. Saglabāt savu pacietību, tūlīt, tūlīt miers mājās tiks atjaunots, neveiksmes beigsies.

Pūķim, kam Gailis palīdzējis šarmēt apkārtējos, tā iegūstot gan labu darbu un paaugstinājumu, gan naudu un laimi, vajadzētu palikt apdomīgākam. Taču velti gan to teikt, pūķis ir pūķis un vienmēr pārliecināts par savu taisnību. Nu ko, tad laikus var sagatavoties vārdu cīņām ar tikpat intelektuālo Suni.

Čūska labi satikusi ar Gaili, vēl pēdējo mēnesi var viņa aizbildnībā sakārtot visas lietas un līgumus sev vajadzīgajā gultnē.

Zirgam pēdējais stresa un uztraukumu mēnesis, var teikt, pēdējie metri visgrūtākie, jo Suns jau būs draugs un sabiedrotais, šis tandēms aizvadīs izcilu nākamo gadu.

Kazas trūkums ir vēlme pēc izklaidēm un pārlieka tērēšanās, turot līdzi spožajam Gailim. Jāpiebremzē ar dāvanām, kaut tik ļoti gribas iepriecināt draugus un tuviniekus. Suns var skarbi piedzīt tēriņu rēķinus un likt nākamo gadu dzīvot daudz taupīgāk.

Pērtiķim klājies labi, pat ļoti labi, visi ambiciozie plāni ir izdevušies. Taču uzmanīties no konkurentiem un vērīgi raudzīties apkārt nepieciešams līdz pēdējam gada brīdim. Jāieklausās un jāsadzird pareizie skaitļi, fakti un lietas, jo Suns var teikt, ka domājis gluži citu un vispār nav nemaz to apsolījis.

Gailis savus plānus ir realizējis, visi mērķi sasniegti. Viņš var mierīgi turpināt bīdīt savas idejas un iet aizsāktos ceļus, Suns būs viņa palīgs arī nākamgad.

Sunim pašam Gaiļa gadā nav pārāk viegli klājies, spožuma par daudz, ne velna nevar saprast, kurš draugs, kurš ienaidnieks. Jābūt vērīgam un piesardzīgam līdz pat viņa gada sākumam. Tad jau Suns visus spēs atpazīt un klasificēt, zinās, kā rīkoties.

Cūka vēl pēdējo mēnesi var pārskatīt lietas, kas darītas – vai darītas pareizi. Tās, kas slinkuma vai nevērības dēļ ir nepadarītas, var Suņa gadā rūgti nākties nožēlot. Gailis ir lielisks rēķinātājs, iespēja pamācīties no viņa, ja kaut kas palaists rēķinos garām.

Žurkai, kas noskrējusies te šur, te tur, labāk ir piesargāties joprojām. Galvenais – kārtīgi rūpēties par veselību, saudzēt sevi, jo Suņa gadā jāstrādā joprojām būs daudz un grūti. Mazs atvaļinājums un spa apmeklējums būs pašā laikā.

Vērsis Gaiļa vadībā ir sasniedzis daudz, vēl pēdējo mēnesi jāpapūlas visu sakalkulēt un salikt pa plauktiņiem visas jauniegūtās prasmes. Suņa gadā būs jāpiepūlas pierādīt, ka tās labi apgūtas un perfekti strādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!