Domājams, mēs visi nupat esam pabeigušu gada lielāko svētku tūri un vairums jau iesoļojuši ikdienas procesos. Arī mūžam kustību, detaļu un aktuālas informācijas alkstošo Merkura dabu ilga lidošana mākoņos līdzšinējā Strēlnieka zīmē, lai gan optimistiska un pacilājoša, tomēr var visnotaļ nogurdināt. No 11. līdz 31. janvārim Merkurs varēs no svētkiem un filosofijas pievērsties sev stīvākām, toties konstruktīvām Mežāža zīmes tēmām.

Īss Mežāža zīmes pārskats

Pozitīvās izpausmes: atbildīgs, praktisks, nopietns, taupīgs, uzmanīgs, garantē rezultātu, lojāls, ievēro likumus.

Negatīvās izpausmes: egoistisks, karjerists, stūrgalvīgs, tieksme kontrolēt, lēns, nav fleksibls.

Pārvaldītās jomas: papīrs un koksnes produkti, smagā tehnika, lauksaimniecības mašīnas, cements, betons, izrakteņu ieguve, gumija un riepas, ādas izstrādājumi, dzelzceļi un apstrādes rūpniecība. Arhitektūra un celtniecība. Valsts iestādes un dienesti. Augstākie politiskie orgāni. Administratīvie centri.

Uzņēmējdarbībā: vadība, uzņēmuma struktūra, kvalitāte, reputācija, galvenie mērķi.

Organismā: kauli, āda.

Soli pa solim

Tikko pārkāpjot Mežāža slieksni, Merkurs no 11. līdz 15. janvārim satiekas ar pašu zīmes saimnieku Saturnu, kurš tur ērti savā striktā kārtībā pieņem viesus un liek uzreiz novērtēt savu lietderību un salikt visus pareizos komatus un punktus. Ko tas nozīmē mums pašiem?

Apkopojot svētku bilanci, šajā laikā prātā var iezagties bailes un taupīgums vai arī tieši otrādi – mērķtiecība un plāns.

Ļoti labs laiks praktiskiem darbiem, aprēķiniem, ieviest jaunu dienas/nedēļas/gada disciplīnu. Tāpat labi parunāties ar veciem, nopietniem, vairāk pieredzējušiem cilvēkiem. Pastiprināts atbildīgums un fokuss tikai uz mērķiem un sasniegumiem.

Savienojums ar kārdinātāju Lilitu Mežāzī 16.–18. janvārī var paraut prāta noskaņu uz drūmām, pat fatālām notīm. Nav vēlams noslēgties vienatnē, bet atrasties kustībā – sportiskās aktivitātēs un ar pēc iespējas pozitīvi noskaņotiem cilvēkiem.

Harmoniskā mijiedarbībā ar iedvesmas nesēju Neptūnu 17.–23. janvārī būs lielisks laiks garīgām, mūzikas vai mākslas praksēm, pastaigām gar ūdeni vai spa kūrēm, turklāt racionāli noskaņotais Merkurs šajā mijiedarbībā atradīs arī kaut ko lietderīgu. Vēlams atslābt un ļauties sāktajai trajektorijai, un lietas aizies pašas no sevis. Turklāt labā prakse šajā laikposmā – vitamīnu iegāde "matiem, ragiem, nagiem".

Tandēmā ar Plutonu no 22. līdz 27. janvārim ar domu un vienu vārdu var iekustināt veselu lavīnu. Domā, kādu rezultātu vēlies sasniegt, un pilnu jaudu uz priekšu. Tikai nepārcenties.

Sapratne ar veiksminieku Jupiteru 22.–28. janvārī var nest veiksmi saziņā, darījumos, ceļojumos.

No 25. līdz 31. janvārim varam sagatavoties potenciālam dumpim un revolūcijām galvā un arī uz mēles pret pastāvošo iekārtu. Tās var negaidīti aizšķilties no mazākā impulsa un aiziet pa visu sistēmu gana destruktīvā formā. Dezinformācija, negaidītas domas un idejas var neatbilst loģikai. Vēlams jau laikus sev atslogot šo periodu, jo intelektuāla pārslodze tik un tā garantēta.

Īsi un lakoniski

  • Sarunas un darījumi norit lēnāk, pamatīgāk un ar konservatīvisma piedevu.
  • Sarunu biedrs var runāt maz vai arī nemaz, un, ja runās, tad par tēmu un lietu.
  • Mūsu jūtas šobrīd nevienu neinteresēs.
  • Koncentrējamies uz ilgtermiņa mērķiem.
  • Tērējam naudu ilgtermiņa precēm, konservatīvām vērtībām.

Lai konstruktīvs un rezultatīvs šis posms mums visiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!